Dennis van Winden van LottoNL-Jumbo naar Cycling Academy
foto: LottoNL-Jumbo
maandag 24 oktober 2016 om 19:52

Dennis van Winden van LottoNL-Jumbo naar Cycling Academy

Dennis van Winden rijdt volgend jaar voor Cycling Academy. De 28-jarige Nederlander komt over van LottoNL-Jumbo en tekent bij de ambitieuze Israëlische ploeg, die volgend jaar voor het eerst op een ProContinentale licentie zal koersen.

Van Winden maakte in 2010 zijn profdebuut bij Rabobank en stond daar tot en met 2014 onder contract. In 2015 keerde hij na een blessure terug in het peloton bij Synergy Baku in Azerbeidzjan. Na enkele maanden haalde LottoNL-Jumbo hem terug in huis. Nu gaat Van Winden dus voor een avontuur in Israëlische dienst.

Zonder twijfel
“Ik kan niet beschrijven hoe enthousiast ik ben”, zegt Van Winden in het persbericht van de ploeg. “Ik zal mijn zeven jaar WorldTour-ervaring in de ploeg brengen. Ik heb dan ook geen twijfel. We zullen veel plezier beleven met resultaten waar we over dromen.”

Manager Ran Margaliot is blij met de komst van Van Winden. “Dennis zal er staan in de klassiekers en in de finale van sprintetappes. Hij zal ons helpen winnen en kan het verschil maken. Dat is de druk die we op zijn schouders leggen”, zegt Margaliot.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2016 20:07
Mooi dat hij een ploeg heeft gevonden.
24 oktober 2016 20:08
Een leegloop aan 2-3-4de rangs sprinters bij TLJ. Van de befaamde sprinttrein is zowiezo niet veel terecht gekomen. Goed dat Groenewegen zelfstandig zijn weg vindt in de sprints.
Benieuwd hoe Lobata zal aarden bij TLJ.
Ondanks zijn ervaring en toch pas 28 jaar weinig gepresteerd bij TLJ. Gaat hij bij Cycling Academy voor eigen kans of wordt het anoniem meerijden?
24 oktober 2016 20:14
@ robot: onder welke rots heb jij gelegen afgelopen seizoen? Niets terecht gekomen van de sprinttrein? Tja...
24 oktober 2016 20:14
Goed nieuws! Van Winden heeft het geluk na zijn 'bijna' doorbraak in Parijs-Tours qua blessures niet aan zijn zijde gehad, maar is in dienst van andere toch altijd een nuttige renner gebleven.
24 oktober 2016 20:17
Mooi dat hij een nieuwe ploeg heeft gevonden en er enthousiast over is. Ik denk dat van Winden meer een rol als mentor / leermeester ambieert dan eigen succes nastreven. Wel benieuwd welke koersen die ploeg mag rijden. Zou wel jammer zijn als het alleen een Aziatisch programma is.
24 oktober 2016 20:20
@vlek heb jij het nu niet over Bol met parijs-tours?
24 oktober 2016 20:22
CAT lijkt zich ook te richten op de VS, reden al California en Utah en wat Canadese koersen en verder reden ze dit jaar vooral in Oost-Europa. Eigenlijk nauwelijks in Azië.
24 oktober 2016 20:30
Quote:
@vlek heb jij het nu niet over Bol met barijs-tours?

Van Winden was daar ooit een van de vijf sterkste in koers, tot hij heel knullig onderuit ging in een bocht. Dat was toen in mijn ogen een bevestiging van de potentie voor het klassieke werk, die hij eerder had getoond door op jonge leeftijd een hele sterke Ronde van Vlaanderen te rijden. Jetse Bol kwam in principe natuurlijk veel dichter bij een overwinning in Parijs-Tours, maar die prestaties had voor mij altijd meer iets van een eenmalige uitschieter. Van Winden had meer klasse en het in zich om een klassieke subtopper te worden.
24 oktober 2016 20:40
Gaat Cycling Academy dan klassiekers rijden?
24 oktober 2016 20:52
Volgens pcs reden ze vorig jaar al een redelijk mooi programma o.a enkele Belgische wedstrijden op 1.1 niveau. Denk dat dit nu alleen maar mooier wordt, wegens de PCT status. Daarnaast zullen er voor van Winden niet andere keuzes zijn geweest op PCT niveau.
24 oktober 2016 21:05
In de nieuwe wielerlanden wordt de term 'classics' nog wel eens op één hoop gegooid met 'eendagskoersen'. Ik denk dat je het op die manier moet interpreteren.
24 oktober 2016 21:43
heel goed nieuws dat hij een ploeg heeft gevonden. Sympathieke jongen, die het zeker verdiend om nog een aantal jaren in het profpeloton te fietsen. Ik ben benieuwd of hij nog iets leuks kan laten zien bij cycling academy, heeft natuurlijk vooral in dienst van sprinters moeten rijden zijn gehele carrière
24 oktober 2016 22:19
Mooi voor hem, jammer dat hij weer weg moet.
@vinief.. en @ robotour: de sprinttrein is in ieder geval redelijk ontmanteld na dit seizoen, dus om van een succes te spreken is inderdaad vergezocht.
24 oktober 2016 23:01
Cycling Academy gaat volgende maand schitteren in Tour of Rwanda met Luis Lemus
24 oktober 2016 23:08
Pietlut, daar kijken we naar uit :)
24 oktober 2016 23:20
Goed nieuws voor Van Winden. Hij is nu al de 8e. renner die TLJ gaat verlaten.
24 oktober 2016 23:32
@robotour en Turtlehead
Van Winden heeft nauwelijks een rol gehad in de sprinttrein van LottoNL. Aan het begin van het seizoen reden ze samen de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve maar daarna hebben ze volgens mij alleen nog maar de Tour of California samen gereden. Van Winden heeft dus maar een aandeel gehad in één van de elf overwinningen van Groenewegen van dit jaar. De voornaamste schakels van de sprinttrein van LottoNL waren Wynants, Wagner, Leezer en Roosen. Alleen het vertrek van Vanmarcke is een verlies voor de sprinttrein van Groenewegen maar Boom zal hem waarschijnlijk vervangen. Dus het is helemaal niet ver gezocht om over een succes te spreken betrekkende de sprinttrein.

Ik denk dat Wynants, Wagner, Leezer, Boom en Roosen volgend jaar de sprinttrein van Groenewegen zullen vormen. Met Wynants, Boom en Roosen als hardrijders en Leezer en Wagner als (mogelijke) lead-outs zal de sprinttrein van LottoNL op papier bij de betere sprinttreinen van het peleton horen.
25 oktober 2016 02:47
"Dennis zal er staan in de klassiekers en in de finale van sprintetappes. Hij zal ons helpen winnen en kan het verschil maken".

Alsof ze Sagan hebben binnengehengeld.... :6
25 oktober 2016 13:20
Leuk voor Van Winden hoor. Maar ik vind het geen bijzondere coureur. Sorry. Eentje voor op de lange lijst van grote beloften die nooit zijn ingelost. Maar wel alle succes toegewenst in 2017.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.