Deutschland Tour begint met proloog in Weimar

donderdag 20 januari 2022 om 17:03
Deutschland Tour begint met proloog in Weimar

foto: Cor Vos

De Deutschland Tour begint dit jaar met een proloog in de stad Weimar. Vervolgens staan er nog vier ‘klassieke’ etappes op het programma. Vorig jaar ging de eindzege naar thuisrijder Nils Politt, voor Pascal Ackermann en Alexander Kristoff.

De organisatie van de Ronde van Duitsland presenteerde vandaag het parcours voor de eerstvolgende editie van de wedstrijd. Op woensdag 24 augustus trappen de renners af met een proloog in de straten van Weimar, gelegen in de deelstaat Thüringen. Weimar heeft een belangrijke rol gespeeld in de Duitse (politieke) geschiedenis. In 1919 werd in het plaatselijke theater van Weimar namelijk de inhoud bepaald van de grondwet van de nieuwe Duitse republiek.

Na de proloog in Weimar staan er nog vier ‘traditionele’ etappes op het programma. De eerste rit-in-lijn voert van Weimar naar Meiningen en de daaropvolgende etappe speelt zich dan weer af tussen Meiningen en Marburg, dwars door de deelstaten Thüringen en Hessen.

Vervolgens is het aan de klimmers om een tik uit te delen. De zaterdagetappe begint in Freiburg en eindigt op Schauinsland, een 1284 meter hoge berg. De top van de beklimming is te bereiken over een twaalf kilometer lange weg vol haarspeldbochten. Na de slotrit tussen Schiltach en Stuttgart kennen we de eindwinnaar van de Deutschland Tour.

De organisatie zal het parcours in een later stadium tot in detail presenteren.

Parcours flag-de Deutschland Tour 2022 (24-28 augustus)
24/08 – Proloog: Weimar – Weimar
25/08 – Etappe 1: Weimar – Meiningen
26/08 – Etappe 2: Meiningen – Marburg
27/08 – Etappe 3: Freiburg – Schauinsland
28/08 – Etappe 4: Schiltach – Stuttgart

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.