Deze grote namen hebben nog geen contract voor volgend seizoen
foto: Cor Vos
maandag 28 oktober 2019 om 17:15

Deze grote namen hebben nog geen contract voor volgend seizoen

Het wegseizoen zit erop, maar van sommige grote namen is nog altijd niet duidelijk voor welke ploeg ze volgend seizoen rijden. WielerFlits geeft je een handig overzicht.

Domenico Pozzovivo

Domenico Pozzovivo moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Zijn huidige werkgever, Bahrain Merida, kondigde vorige week de komst van Mark Cavendish aan. De ‘Manx Missile’ vervolledigt de selectie van Bahrain Merida voor 2020, wat betekent dat er geen plek meer is voor de Italiaanse pocketklimmer. Pozzovivo reed in de Giro van dit jaar in dienst van zijn kopman Vincenzo Nibali en deed dit meer dan verdienstelijk. Hij zou in elke ploeg met klassementsambities een goeie aanwinst zijn, vooral als knecht. Op dit moment is Pozzovivo herstellende van een nare aanrijding op training, waarbij de renner meerdere breuken opliep. Over de toekomst van de Italiaan is tot op heden niks bekend.

Domenico Pozzovivo – foto: Cor Vos

Michael Albasini

De Zwitser van Mitchelton-Scott wacht nog altijd op een contract voor volgend jaar. De 38-jarige renner kende in 2019 een lastig seizoen. Albasini kwam niet uit de verf in de Ardennenklassiekers en boekte geen overwinning dit seizoen. Op het WK in Yorkshire ging de Zwitser goed mee, maar kwam hij in de pre-finale ten val. Na het WK reed Albasini geen koers meer. Voor de heuvelspecialist geldt hetzelfde als voor Pozzovivo, ook over zijn toekomst is nog niks bekend.

Michael Albasini – foto: Cor Vos

Rohan Dennis

De Australiër en Bahrain-Merida. In de Tour de France bleek dit een slecht huwelijk te zijn. Rohan Dennis stapte een dag voor de tijdrit, waar hij topfavoriet voor was, plotseling af. Na de Tour reed Dennis geen enkele koers meer. De wereld zag de tijdrijder voor het eerst terug op het WK tijdrijden, waar hij zijn titel met succes verdedigde. Tijdens het WK werd bekendgemaakt dat op 13 september het contract van Dennis was ontbonden, waardoor de wereldkampioen tijdrijden op zoek moet naar een nieuwe ploeg. De 29-jarige renners werd al snel gelinkt aan Team Ineos en de geruchten rond deze transfer worden steeds hardnekkiger.

Rohan Dennis – foto: Cor Vos

Jan Bakelants

De Belg kwam begin dit seizoen over van AG2R La Mondiale om te knechten voor onder andere Tom Dumoulin. Daar kwam het niet van door een harde val van de kopman tijdens de Giro. Voor Bakelants werd het een lastig seizoen, waarin hij weinig tot geen korte uitslagen reed. Op dit moment heeft Team Sunweb nog één plek over voor de selectie van volgend seizoen. Het kan dus zomaar zijn dat de Belg volgend jaar weer voor de Duitse formatie uit komt. Maar mocht hij geen contractverlenging verzilveren, dan zal de 33-jarige op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Jan Bakelants – foto: Cor Vos

Sacha Modolo

Voor de snelle Italiaan van EF Education First was 2019 een seizoen om snel te vergeten. Modolo wist enkele ereplaatsen bijeen te rijden in kleinere koersen, maar tegen de grote sprintkanonnen had de sprinter uit Conegliano het lastig. Na zijn overstap naar de WorldTour werd Modolo een grote toekomst toegedicht, maar tot op heden kwam hij niet verder dan twee ritzeges in de Giro d’Italia en zeges in kleinere koersen.  Dit jaar moest hij de Giro al na een week verlaten en speelde hij geen rol in de massasprints. Alhoewel er nog een plek over is in de selectie van Education First wordt Modolo ook in verband gebracht met Corendon-Circus, waar hij ploeggenoot van Mathieu van der Poel zou worden.

Sacha Modolo – foto: Cor Vos

Daryl Impey

De Zuid-Afrikaans kampioen kende dit jaar een heel goed jaar. Al vroeg in het seizoen won Daryl Impey de Tour Down Under plus een ritzege. In het voorjaar maakte de Zuid-Afrikaan indruk tijdens de Ronde van Catalonië met een aantal dichte ereplaatsen. Maar het hoogtepunt van het seizoen is voor Impey vast en zeker de ritzege in de Tour de France. In Brioude klopte de 34-jarige allrounder Tiesj Benoot in een sprint-à-deux. Impey kan nog altijd een contractverlenging krijgen bij Mitchelton-Scott, waar er nog vier plekken over zijn in de selectie voor 2020. Niks wijst erop dat hij de ploeg zou verlaten, maar mocht Impey onverhoopt geen aanbieding krijgen moet hij op zoek gaan naar een nieuwe werkgever.

Daryl Impey – foto: Cor Vos

Bernhard Eisel

Oudgediende Bernhard Eisel kwam sinds 2016 uit voor Dimension Data, waar hij werd aangetrokken voor de lead-out van Mark Cavendish. De twee reden daarvoor lange tijd samen bij Columbia, HTC-Highroad en Team Sky. De Oostenrijker fungeert al een lange tijd als wegkapitein bij de ploeg, maar lijkt op zoek te moeten gaan naar een andere werkgever. Daarbij zouden de wegen van Eisel en Cavendish opnieuw scheiden, omdat er voor de 38-jarige geen plek meer is bij Bahrain-Merida.

Bernhard Eisel – foto: Cor Vos

Sam Bennett

De Ier van BORA-hansgrohe kende een heel goed seizoen met zeges in onder andere de Ronde van Turkije, Criterium du Dauphiné, BinckBank Tour en de Ronde van Spanje.  Daarnaast won Sam Bennett ook nog etappes in Paris-Nice en de UAE-Tour. Dit alles zorgde voor de interesse van Patrick Lefèvre. De ploegbaas van Deceunick-Quick Step zag zijn sprinter Elia Viviani vertrekken naar Cofidis en wil daarvoor in de plaats graag Bennett naar de ploeg halen. Mocht de Ierse sprinter besluiten om niet te vertrekken kan hij vast rekenen op veel concurrentie bij zijn huidige werkgever. Met Peter Sagan en de definitief doorgebroken Pascal Ackermann heeft BORA-hansgrohe nog twee andere top-sprinters aan boord.

Sam Bennett – foto: Cor Vos

Carlos Betancur

In 2013 werd Carlos Betancur een geweldige toekomst voorspeld, maar zes jaar later is vast te stellen dat zijn talent enigszins verloren is gegaan. Soms laat de Colombiaan flitsen zien van zijn talent, maar hij is nooit meer op zijn niveau gekomen van 2013 en in mindere mate 2014. Dit jaar schreef hij de Klasika Primavera op zijn naam en reed hij een goeie Ronde van Zwitserland. Toch was het op het WK in Yorkshire waar hij indruk maakte. Diep in de finale trok de kleine Betancur in de tegenaanval, maar hij kon deze aanval niet doortrekken. Hij zou uiteindelijk als 16de eindigen. De afgelopen vier seizoenen kwam de ondertussen 30-jarige Colombiaan uit voor Movistar. Het is nog niet bekend of hij een contractverlenging krijgt. Op zijn Twitter hint hij vandaag op een langer verblijf bij de Spaanse ploeg.

Carlos Betancur – foto: Cor Vos

Andrey Amador

Misschien wel de meest opvallende naam van allemaal. Andrey Amador komt al zijn hele profcarrière uit voor zijn huidige werkgever, maar gaat de ploeg dit jaar toch verlaten. Op 30 september werd gemeld dat Amador een streep zette door een mondeling akkoord over een contractverlenging. De reden hiervoor zou de ruzie zijn tussen zijn teambaas Eusebio Unzué en zijn makelaar Giuseppe Acquadro. In plaats van een contractverlenging zou de 33-jarige Amador nu op weg zijn naar Team Ineos, waar hij zijn ploeggenoot Richard Carapaz gaat vergezellen. Tijdens de Giro was de Costa-Ricaan nog een van de belangrijkste knechten van diezelfde Carapaz. De Costa Ricaan geldt als een van de betere knechten van het peloton.

Andrey Amador – foto: Cor Vos

Overige renners zonder contract voor 2020 + huidige werkgever

flag-it Daniele Benatti – Movistar
flag-es Daniel Navarro – Katusha-Alpecin
flag-gb Steve Cummings – Dimension Data
flag-cz Leopold König – BORA-hansgrohe
flag-it Enrico Battaglin – Katusha-Alpecin
flag-gb Adam Blythe – Lotto-Soudal
flag-gb Peter Kennaugh – BORA-hansgrohe
flag-es Eduard PradesMovistar
flag-gb Alex Dowsett – Katusha-Alpecin
flag-it Valerio Agnoli – Bahrain-Merida
flag-si Kristijan Koren – Bahrain-Merida
flag-us Peter Stetina – Trek-Segafredo
flag-hr Kristijan Durasek – UAE Emirates
flag-de Johannes Fröhlinger – Sunweb
flag-lt Gediminas Bagdonas – AG2R La Mondiale
flag-dk Mads Würtz Schmidt – Katusha-Alpecin
flag-de Rick Zabel – Katusha-Alpecin
flag-us Alex Howes – EF Education First
flag-ch Reto Hollenstein – Katusha-Alpecin
flag-es Jaime Rosón – Movistar (Geschorst)
flag-gb Ian Boswell – Katusha-Alpecin
flag-za Jaco Venter – Dimension Data
flag-cn Meiyin Wang – Bahrain-Merida
flag-pl Pawel Bernas – CCC
flag-kz Daniil Fominykh – Astana
flag-nz Shane Archibold – BORA-hansgrohe
flag-it Andrea Garosio – Bahrain-Merida
flag-it Leonardo Basso – Team Ineos
flag-co Hernando Bohórquez – Astana
flag-gb Harry Tanfield – Katusha-Alpecin
flag-nz Alex Frame – Trek-Segafredo
flag-kz Artyom Zakharov – Astana

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.