Domenico Pozzovivo breekt arm en been bij aanrijding op training
Domenico Pozzovivo - foto: Cor Vos
maandag 12 augustus 2019 om 13:24

Domenico Pozzovivo breekt arm en been bij aanrijding op training

Slecht nieuws voor Domenico Pozzovivo: bij een aanrijding op training heeft de klimmer van Bahrain Merida namelijk een arm en een been gebroken. Dit meldt Qui Cosenza.

Het ongeluk gebeurde op een kruispunt in de buurt van het gehucht Laurignano. De 37-jarige renner werd geschept door een Fiat Grande Punto, de bestuurder van de auto belde vervolgens ogenblikkelijk de ambulance. Deze arriveerde binnen enkele minuten, waarna de pocketklimmer werd gestabiliseerd en naar het ziekenhuis werd gebracht. Volgens de lokale krant verloor Pozzovivo geen moment het bewustzijn, maar kon hij zich niet bewegen. In het hospitaal werd vervolgens de arm- en beenbreuk bevestigd.

Vooralsnog is het onduidelijk hoe lang Pozzovivo uit de roulatie zal zijn. Wel lijkt zeker dat hij de Vuelta a España, waar hij als kopman van Bahrain Merida zou worden uitgespeeld, kan vergeten. Ook is het maar de vraag of hij dit seizoen überhaupt nog in actie komt.

Het is niet Pozzovivo’s eerste zware klapper dit jaar. In het voorjaar liep hij al een hersenschudding bij een valpartij in de Waalse Pijl. Desondanks was hij in staat om de Giro d’Italia te betwisten. In deze ronde loodste hij Vincenzo Nibali naar een tweede plaats, terwijl hij de roze ronde zelf als negentiende afsloot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.