Dowsett doet in april alsnog aanval op werelduurrecord
woensdag 11 maart 2015 om 19:24

Dowsett doet in april alsnog aanval op werelduurrecord

Alex Dowsett is van plan om in april alsnog het werelduurrecord aan te vallen. De Brit had aanvankelijk 27 februari in zijn agenda aangestipt, maar een gebroken sleutelbeen gooide toen roet in het eten. “Ik heb vorige week twee uur getraind op de baan en begin al weer een beetje de oude te worden”, liet hij weten aan Cycling Weekly. “Het zou jammer zijn om het in april niet te proberen.”

Dowsett weet precies wat nodig is om het record dat Rohan Dennis op 8 februari vestigde te slechten. “Ik mag 17,1 seconde doen over een rondje. Daar wordt mijn training dan ook volledig op afgestemd.” De renner van Movistar moet meer dan 52,491 kilometer afleggen om de Australiër uit de boeken te rijden.

Het is overigens niet zeker of het werelduurrecord in april nog in handen is van Dennis. Zaterdag doet Gustav Erik Larsson in Manchester een poging om de afstand te overtreffen. Thomas Dekker kwam op 25 februari net tekort om het record naar zich toe te trekken.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
11 maart 2015 20:08
Leuk om te zien dat nu heel veel tijdrijders zich eraan wagen. (dat bericht destijds dat Malori géén poging ging doen om het werelduurrecord te verbreken was echt niet zo raar hoor)
Wel vraag ik me af of zoiets zijn opbouw voor wedstrijden voor Movistar niet verbreekt. Dowsett heeft nog geen koers gereden dit jaar.
11 maart 2015 20:24
Waarom doen zo weinigen een poging in eigen land ?
11 maart 2015 20:46
@pecman, denk dat het vooral om sponsorbelangen gaat, zoals dennis van bmc heeft het hoofdkantoor in zwitserland, dus willen ze willen het dan ook in eigen land houden.
12 maart 2015 08:13
@heuvel
Dowsett hoeft natuurlijk pas voor de Tour in orde te zijn. Ik neem aan dat je met Werelduurrecord-trainingen niet echt een trainingsachterstand oploopt. Hij zal wat zwaar staan om het hooggebergte over te komen. Maar in de 2/3 maanden tussen zijn poging en de tour kan ie nog genoeg afvallen en voldoende wedstrijdritme opdoen lijkt me.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.