Demi Vollering opgelucht na langverwachte zege: “Het was steeds net niet”
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2024 om 17:47

Demi Vollering opgelucht na langverwachte zege: “Het was steeds net niet”

Demi Vollering sloeg donderdag een dubbelslag in de Vuelta Femenina. Het was voor het eerst dit seizoen dat ze als winnares over de streep kwam. Een opluchting, erkende ze in het flashinterview na afloop.

“Ik voelde me dit seizoen al heel sterk, maar maar het was steeds net niet”, begon Vollering. “Ik stond een paar keer op het podium, maar het was lang wachten op die overwinning. Maar ik ben blij dat ik het hier kon doen.”

Van rood-wit-blauw naar rood
Vollering won als Nederlands kampioen in het rood-wit-blauw, wat het voor haar extra bijzonder maakte. “Vorig jaar was ik al Nederlands kampioen, maar toen droeg ik de trui van klassementsleidster in het UCI-klassement. Ik pakte toen veel overwinningen, maar nooit in deze mooie trui. Dat was mijn doel dit jaar. Ik wilde tenminste een paar keer in de Nederlandse kampioenstrui winnen, voordat het NK zich weer zou aandienen. Ik ben heel blij dat ik nu tenminste een mooie finishfoto met deze trui heb.”

Vrijdag zal Vollering niet in het rood-wit-blauw rijden, want ze is de nieuwe leidster in de Vuelta Femenina en krijgt dus het rood om haar schouders. “Dit shirtje moet ik nu weer omruilen”, lachte de renster van SD Worx-Protime. “Maar de rode leiderstrui is ook heel mooi. Ik hoop dat ik ‘m tot het einde kan behouden.”

Alles geven tot op de streep
Vollering greep de macht door op de slotklim zelf de forcing te voeren en haar tegenstanders een voor een overboord te kieperen. “Ik nam gewoon de kop. Ik voelde me heel goed en bleef doorgaan, want ik merkte dat Elisa (Longo Borghini, red.) het moeilijk had in mijn wiel. Toen dacht ik: ik ga gewoon alles geven tot op de streep, in de hoop dat ik wat tijd op haar zou kunnen pakken. Dat lukte, dus dat is heel mooi. Hopelijk komen er nog een paar mooie dagen voor ons team.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.