Drie Belgen genomineerd voor Velo d’Or 2022
Remco Evenepoel - foto: Cor Vos
zaterdag 29 oktober 2022 om 12:19

Drie Belgen genomineerd voor Velo d’Or 2022

Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky zijn genomineerd voor de prestigieuze Velo d’Or. Dit is de jaarprijs van het Franse wielermagazine Vélo Magazine dat verbonden is aan Tour de France-organisatie ASO en aan de Franse sportkrant L’Equipe.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een aantal Europese wielerjournalisten, waaronder voor Nederland WielerFlits-verslaggever Raymond Kerckhoffs, kiest hier de beste wielrenner van het jaar uit. Vorig jaar won Tadej Pogacar de prijs, terwijl Primoz RoglicJulian Alaphilippe en Alejandro Valverde in de drie voorgaande jaren deze eer hadden. De verkiezing werd in 1992 voor het eerst georganiseerd.

Johan Museeuw, Tom Boonen en Philippe Gilbert hebben voor België de prijs al eens gewonnen en de kans is groot dat opnieuw een landgenoot de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Remco Evenepoel won dit jaar namelijk Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián, de Vuelta a España en kroonde zich tot wereldkampioen, en lijkt dan ook de gedoodverfde favoriet voor de Velo d’Or.

Dit jaar zal er voor het eerst een Velo d’Or Femmes worden uitgereikt. Met de komst van de Tour de France Femmes vond de Franse organisatie dat er ook een aparte Velo d’Or voor vouwen moest komen. Lotte Kopecky is een van de kanshebsters, maar de grote favoriete komt uit Nederland. Annemiek van Vleuten won dit jaar onder meer de drie grote rondes en Luik-Bastenaken-Luik.

Alle genomineerden :

Mannen:
Remco EvenepoelFilippo Ganna, Jai Hindley, Fabio Jakobsen, Harrie Lavreysen, Tadej PogacarPrimoz Roglic, Geraint ThomasWout van AertDylan van BaarleMathieu van der PoelJonas Vingegaard.

Vrouwen:
Elisa Balsamo, Marta Cavalli, Audrey Cordon-Ragot, Pauline Ferrand-Prevot, Mathilde Gros, Lotte Kopecky, Juliette Labous, Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman-Pasio, Cecilie Uttrup Ludwig, Annemiek van Vleuten, Demi VolleringMarianne VosLorena Wiebes

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.