Drie Belgen genomineerd voor Velo d’Or 2022

zaterdag 29 oktober 2022 om 12:19
Drie Belgen genomineerd voor Velo d’Or 2022

Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky zijn genomineerd voor de prestigieuze Velo d’Or. Dit is de jaarprijs van het Franse wielermagazine Vélo Magazine dat verbonden is aan Tour de France-organisatie ASO en aan de Franse sportkrant L’Equipe.

Een aantal Europese wielerjournalisten, waaronder voor Nederland WielerFlits-verslaggever Raymond Kerckhoffs, kiest hier de beste wielrenner van het jaar uit. Vorig jaar won Tadej Pogacar de prijs, terwijl Primoz RoglicJulian Alaphilippe en Alejandro Valverde in de drie voorgaande jaren deze eer hadden. De verkiezing werd in 1992 voor het eerst georganiseerd.

Johan Museeuw, Tom Boonen en Philippe Gilbert hebben voor België de prijs al eens gewonnen en de kans is groot dat opnieuw een landgenoot de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Remco Evenepoel won dit jaar namelijk Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián, de Vuelta a España en kroonde zich tot wereldkampioen, en lijkt dan ook de gedoodverfde favoriet voor de Velo d’Or.

Dit jaar zal er voor het eerst een Velo d’Or Femmes worden uitgereikt. Met de komst van de Tour de France Femmes vond de Franse organisatie dat er ook een aparte Velo d’Or voor vouwen moest komen. Lotte Kopecky is een van de kanshebsters, maar de grote favoriete komt uit Nederland. Annemiek van Vleuten won dit jaar onder meer de drie grote rondes en Luik-Bastenaken-Luik.

Alle genomineerden :

Mannen:
Remco EvenepoelFilippo Ganna, Jai Hindley, Fabio Jakobsen, Harrie Lavreysen, Tadej PogacarPrimoz Roglic, Geraint Thomas, Wout van AertDylan van BaarleMathieu van der PoelJonas Vingegaard.

Vrouwen:
Elisa Balsamo, Marta Cavalli, Audrey Cordon-Ragot, Pauline Ferrand-Prevot, Mathilde Gros, Lotte Kopecky, Juliette Labous, Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman-Pasio, Cecilie Uttrup Ludwig, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Marianne VosLorena Wiebes

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone