Drie ProConti’s in 2010 welkom in ProTour-wedstrijden
vrijdag 25 september 2009 om 20:44

Drie ProConti’s in 2010 welkom in ProTour-wedstrijden

Er zullen in 2010 drie ProContinental teams worden uitgenodigd in de ProTour-wedstrijden. Volgens Cyclingnews zullen gaat het om het Cervélo Test Team en de Italiaanse ploeg Acqua e Sapone en het Venezolaanse Serramenti.

De drie ploegen hebben dit te danken aan het feit dat ze de drie hoogste ProContinental teams in de World Ranking zijn. Het nieuwe Cervélo houdt momenteel als zesde heel wat ProTour-ploegen achter zich. De UCI houdt de classificatie op de ranking van 21 september aan om de ploegen toegang te verlenen tot alle ProTour wedstrijden in 2010.

Inclusief Team Sky zijn er momenteel 15 teams met een ProTour-licentie voor volgend jaar. De rest wacht een dure stoelendans. Voor Astana is een licentie ook nog hoogst onzeker, gezien het gerommel in en rond de ploeg. Bbox Bouygues Telecom, Cofidis, Lampre-NGC en Milram hebben verlenging aangevraagd maar nog niet gekregen, en Team RadioShack wil komend seizoen graag bij de hoogste divisie van het wielrennen instappen. Maar volgens de Amerikaanse site, die zegt eigen bronnen te hebben, wil de UCI het aantal van 20 licenties omlaag brengen.

Diquigiovanni-manager Gianni Savio toonde zich alvast tevreden met het nieuws. “Kijk eens naar sommige ploegen in de ProTour-lijst. We noemen ze spoken, want we zien ze nooit in de koers. Ze zitten er alleen maar omdat ze een zak geld hebben binnengebracht.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.