Dries Van Gestel boekt eerste profzege in Noorwegen
woensdag 24 mei 2017 om 18:17

Dries Van Gestel boekt eerste profzege in Noorwegen

De openingsetappe in de Tour des Fjords is gewonnen door Dries Van Gestel. De Belg boekte in Førde zijn eerste profzege door zijn medevluchters te verslaan.

Vijf renners vormden de kopgroep van de dag: Dries van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise), Ole Forfang (Joker Icopal), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Héctor Saez (Caja Rural-Seguros RGA) en Torkil Veyhe (ColoQuick CULT). Zij leken in deze rit vooral als voorprogramma te dienen voor een klassieke massasprint. Maar het peloton beet zich stuk op de koplopers, die sterker dan verwacht bleken te zijn.

In de finale zette het peloton alles op alles om de koplopers terug te pakken, maar dat lukte niet. In de finishplaats toonde Van Gestel zich vervolgens de sterkste. Hij sprintte naar zijn eerste profzege door onder ander Turek en Saez te verslaan. Het peloton kwam op de finish 26 seconden tekort. Turek is de eerste leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2017 18:33
Mooi voor de sympathiekste ploeg in het professionele wielercircuit!
24 mei 2017 18:35
Toch leuk als motivatie voor al die andere kansloze-vlucht sjakies dat het zo nu en dan wel lukt om het peloton te foppen.
24 mei 2017 18:46
Eerste zege van Topsport Vlaanderen dit jaar.
Thorkil Veyle is/was de kampioen van de Faeröer eilanden
24 mei 2017 19:10
Interessant bonificatie systeem hebben ze daar, zodat de winnaar van de eerste etappe niet de leider is in het klassement.
24 mei 2017 19:20
@bassie: Gebeurd wel vaker. Het is alleen zo dat de boni's onderweg opgeteld nooit meer dan de boni's voor de nummer 1 mogen zijn. Bijvoorbeeld max 9 onderweg (in drie bonisprints en dan 10 aan de streep). Blijkbaar heeft Turek dus onderweg veel gesprokkeld. Maar het gebeurd niet vaak dat de boni's onderweg worden opgeraapt door de renner die dan 2e wordt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.