Duitse sponsor Alpecin stapt in Giant-Shimano
woensdag 24 september 2014 om 07:53

Duitse sponsor Alpecin stapt in Giant-Shimano

foto: Sirotti

Alpecin heeft een vierjarig contract getekend met het huidige Giant-Shimano, meldt De Telegraaf. Het Duitse cosmetica bedrijf verzekert daarmee de toekomst van de Nederlandse WorldTour-ploeg. Door de nieuwe geldschieter kan het team doorgaan met hetzelfde budget als dit seizoen. Wel bestaat er de kans dat de ploeg vanaf 2016 op een Duitse licentie zal koersen. Giant-Shimano heeft het nieuws middels een persbericht ook zelf naar buiten gebracht.

Vanaf komend seizoen zal de ploeg door het leven gaan als Team Giant-Alpecin. De kans is groot dat op termijn het Duitse bedrijf het hoofdsponsorschap op zich neemt. Alpecin is een duurdere shampoo op basis van cafeïne, die de haargroei in de wortels stimuleert. De firma heeft een jaarlijkse omzet van ruim 200 miljoen euro. De reclameslogan van het bedrijf is: ”Doping voor het haar”. Deze uiting zal echter niet gebruikt worden bij de ploeg.

Niet enkel de Duitse successen van John Degenkolb en Marcel Kittel bij de ploeg zouden Alpecin hebben doen besluiten in het team te stappen, maar ook het strikte antidopingbeleid dat manager Iwan Spekenbrink hanteert. Ook de vrouwenafdeling van de ploeg zal blijven bestaan. Onder meer Kirsten Wild, Amy Pieters, Lucy Garner en Willeke Knol gaan koersen onder de naam Liv-Plantur.

In september van 2013 stopte Argos plots met sponsoring en moest diezelfde Spekenbrink op zoek naar een nieuwe geldschieter. Het Amerikaanse 3M – dat nu naamgever is van een Belgische continentale ploeg – toonde concrete interesse, maar het verhaal liep op niks uit. Uiteindelijk schoof Giant naar voren en was er zekerheid tot en met 2015. Nu lijkt Alpecin haar intrede te doen en is de toekomst van het team nog langer verzekerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.