Dumoulin maakt keuze voor Giro of Tour in januari bekend
woensdag 29 november 2017 om 19:28

Dumoulin maakt keuze voor Giro of Tour in januari bekend

Tom Dumoulin heeft een besluit genomen of hij volgend jaar zal starten in de Giro d’Italia of de Tour de France. Hij zal zijn keuze echter pas volgend jaar bekend maken. “Ik weet het al, maar ik ga het nu niet zeggen”, vertelt hij aan het ANP.

Dumoulin ziet mooie uitdagingen in beide rondes. “De kasseienrit in de Tour bijvoorbeeld en het onverharde deel van de klim van de Finestre. De doorslag geeft waar ik denk de grootste kans te hebben om te winnen.”

Hoewel zijn antwoord nog even op zich laat wachten, is Dumoulin er zelf al uit. “De presentatie van de Giro was zo laat, dat we eerder al een keuze moesten maken. Maar we maken het pas bekend op de ploegpresentatie op 4 januari. Tot die tijd blijft het stil.”

[poll id=”641″]

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
29 november 2017 19:33
Lijkt me duidelijk, wordt de tour.
29 november 2017 19:40
Lijkt mij ook de tour worden. Keuze al gemaakt voor parcours Giro bekend was. Ik verwacht Kelderman als kopman in Giro voor Sunweb.
29 november 2017 19:41
De keuze was al gemaakt dus, de Finestre en kasseie rit lijken de doorslag te geven, uiterst jammer want die dubbel voor Tom had Froome weer ff op zijn plaats gezet.
29 november 2017 19:45
@athos, Dumoulin heeft het Giro parcours al een tijd geleden gezien dus kan net zo goed de Giro zijn.
29 november 2017 19:49
Mooi, lekker alles op de Tour zetten. Ik geloof niet dat hij bergop bij Froome kan blijven als die aanzet. Hoewel ik ook nog niet geloof dat hij een goede Quintana kan verslaan in de Tour. Vorig jaar heeft hij toch zijn krachten proberen te verdelen voor 2 rondes wat hem duur is komen te staan. Maar hopelijk verrast Tom me in de Tour.
29 november 2017 19:56
Klinkt wel alsof het de Tour wordt, zou ik jammer vinden. Zie hem liever zn titel verdedigen.
29 november 2017 20:01
En weer ontwijkt Dumoulin de grote mannen.
29 november 2017 20:04
Ik hoop dat hij voor de Tour kiest. Grootste rivaal Froome heeft door zijn Giro-deelname al met krachten gesmeten en zal zeer onwaarschijnlijk net zo sterk zijn in de Tour. Aru rijdt geen Tour. Nibali twijfelt nog, al heb ik het vermoeden dat hij toch voor de Giro gaat. En mogelijk rijdt ook Quintana de Giro zodat ook hij met krachten heeft gesmeten als de Tour begint. Hier kan Dumoulin flink van profiteren.
Maar wat het ook wordt, we moeten niet te gemakkelijk denken dat hij wel even de Tour gaat winnen. Dumoulin heeft geen team Sky om hem te steunen. En hij zal echt op zijn max. moeten rijden om de grootste berggeiten bij te kunnen houden.
29 november 2017 20:05
Wat is zijn motivatie om te wachten met het vrijgeven van zijn keuze?
Als hij net als Froome ook een miljoen startgeld ontvangt rijdt hij de Giro?
29 november 2017 20:10
tour tour tour, zal je niet in mijn poule zetten maar laat me genieten
29 november 2017 20:13
@winningmood
Hij heeft zijn keuze wel gemaakt, althans dat zegt hij. Hij wil hem gewoon pas bekend maken op de teampresentatie zodat daar ook nog iets spannends te melden is.

@dumoulinke
Quintana gaat 100% voor de Tour dat is al vrij lang bekend. Landa is waarschijnlijk kopman in Italië voor Movistar.
29 november 2017 20:26
Das dan wel weer mooi: Landa die het in de Giro meteen kan opnemen tegen zijn oude patron. In het bericht van de NOS zegt Dumoulin: “ik rijd waar ik de meeste kans heb om te winnen.” Mooi, zo hoort het ook! Het zal alleen maar mooier worden als steeds meer renners dat door krijgen. Dat is eigenlijk ook wel het mooie aan Spilak. Die kent z’n beperkingen en rijdt de koersen die hij denkt te kunnen winnen. Men zal ook wel menig maal aan z’n hoofd gezeurd hebben de GT’s te rijden.
29 november 2017 20:32
Dumoulin gaat gewoon de Tour rijden, niets spannends aan..
29 november 2017 20:53
@lutsenkoFan. Tom gaat voor niemand uit de weg.
Hij zoekt zijn ronde uit en de tegenstanders maakt hem niets uit.
Als hij dit jaar zo had gedacht had hij niet in de Giro moeten , want daar waren
de meeste toppers.

edit wf: die laatste zin mag je in het vervolg achterwege laten
29 november 2017 21:05
'De presentatie van de Giro was zo laat, dat we eerder al een keuze moesten make'

Voor een parcours dat nog niet bekend was ? Tour dus.
29 november 2017 21:53
Tot aan de laatste vrijdag is het een prima Giro-parkoers voor Dumoulin. Maar die twee ritten vlak voor Rome plus een beperkt aantal tijdritkilometers zullen geen aanleiding zijn om een eventuele keuze voor de Tour te heroverwegen.
29 november 2017 21:54
Waarschijnlijk uit respect voor de Giro maakt hij zijn deelname aan de Tour later bekend. Wel stijlvol.
29 november 2017 22:18
Interessantdoenerij zeg.. Krijgt Tom ook al sterallures na even geen aandacht?
29 november 2017 22:27
Op dit giroparcours, met een Froome, Aru en Landa (Bardet) is hij op dit moment nog gewoon kansloos. Teveel aankomsten bergop en te weinig tijdritkilometers. Daar helpt geen enkele hoeveelheid chauvinisme tegen.
29 november 2017 23:12
West, ik vind dat je een beetje te kort door de bocht gaat wb Dumoulin. Teveel aankomsten bergop: volgens mij is het er 1 meer dan vorig jaar. Zoals ik het nu heb kunnen zien is het parcours vóór die bergopaankomsten wat vlakker, wat volgens mij eerder in zijn voordeel spreekt dan nadeel.
Inderdaad gaat hij het moeilijk krijgen tegen een goede Froome en de andere namen die je noemt. Net zoals zij het ook moeilijk gaan krijgen met een goede Dumoulin.
Vergeet ook niet dat Dumoulin elk jaar nog progressie heeft getoond.
Ik denk dat hij voor niemand bang hoeft te zijn, maar alles zal wel goed moeten vallen (net zoals dat voor bijna alle andere renners zo moet zijn).
Wat hij ook kiest, ik kan me er nu al op verheugen.
Patat Lefevre, mijn indruk is dat hij gewoon zijn eigen plan trekt, daar kan ik geen sterallures uit destilleren.
29 november 2017 23:43
Duidelijk Tour
29 november 2017 23:44
De tour met een deels klassieke aanloop. Dat zou gaaf zijn!
30 november 2017 07:47
Denk nog steeds dat hij de Giro gaat rijden. Kennelijk staat niemand erbij stil hier, maar vergeet het WK niet waar wellicht een unieke kans ligt voor Tom op een unieke dubbel.....
30 november 2017 07:58
'sterallures'

Deze kan ik niet direct ontwaren maar het mag duidelijk zijn dat Dumoulin niet meer dezelfde persoon is als voor de giro 2017. Moet werkelijk waar overal opdraven en zijn naam aan verbonden zien en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.
30 november 2017 08:51
Eerlijk gezegd zijn het allebei gewoon geen goede parcoursen voor Tom.

De Tour heeft de minste aantal ITT kilometers in decennia, en daarnaast een zeer pittig hooggebergte voor haar doen. Allebei niet profijtelijk voor Tom. Enige wat je daar als een plus kan zien is de lange TTT, maar daar komt de concurrentie ook niet met koekenbakkers aangezet.

De Giro heeft ook zeer weinig tijdritkilometers, en weinig etappes in het middengebergte / strade bianchi waar Tom over het algemeen ook wel kan shinen. Enige voordeel daar is dat het hooggebergte het minst zwaar is in jaren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.