Dylan Teuns: “Op een biljartvlak BK-parcours zijn er weinig opties”

zondag 26 juni 2022 om 11:54
Dylan Teuns: “Op een biljartvlak BK-parcours zijn er weinig opties”

foto: Cor Vos (archief)

Dylan Teuns doet vandaag mee aan de nationale titelstrijd in Middelkerke en omstreken, maar is zeker niet een van de topfavorieten voor de driekleur. “Het is algemeen geweten dat er op een biljartvlak parcours weinig opties zijn”, gaf Teuns voor de start mee.

De renner van Bahrain Victorious staat naar eigen zeggen niet te springen van ongeduld om van start te gaan. “Of ik hier sta omdat het verplicht is om deel te nemen? Min of meer wel. Een Belgische titel is altijd iets moois, maar het is een moeilijke wedstrijd. De ambitie voor vandaag is wedstrijdkilometers opdoen voor de Tour.”

Teuns denkt vooral aan komende vrijdag, als in Kopenhagen de 109e editie van de Tour de France van start gaat. “Ik kijk uit naar de Tour. We zullen zien wat dit jaar brengt. We zullen moeten afwachten wat de kansen zijn. Het is al heel erg belangrijk om de eerste week goed door te komen.”

De 30-jarige Teuns, dit jaar al winnaar van de Waalse Pijl en een etappe in de Ronde van Romandië, was al twee keer de beste in een Touretappe. In 2019 won hij de rit met aankomst op La Planche des Belles Filles, vorig jaar soleerde hij in kletsnatte omstandigheden naar winst in de Alpenrit naar Le Grand-Bornand.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.