Dylan Teuns start nieuwe seizoen in Ronde van Valencia

donderdag 13 januari 2022 om 16:53
Dylan Teuns start nieuwe seizoen in Ronde van Valencia

foto: Cor Vos

Dylan Teuns kan zich gaan opmaken voor een seizoensdebuut in de Ronde van Valencia. Voor de 29-jarige renner van Bahrain Victorious is de Spaanse meerdaagse (2-6 februari) zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, zo weet WielerFlits.

Teuns heeft zijn eerste wedstrijden van 2022 al met rood omcirkeld in zijn agenda. Na de Ronde van Valencia volgt een deelname aan de Ruta del Sol (16-20 februari). In deze ronde door het uiterste zuiden van Spanje won Teuns al eens een etappe: in de editie van 2020 was hij op de slotdag namelijk de beste in de individuele tijdrit.

Na de Ruta del Sol trekt de explosieve klimmer naar het Vlaamse openingsweekend voor Omloop Het Nieuwsblad. Teuns liet in het verleden al zien dat hij goed kan dokkeren over de Vlaamse kasseien. Drie jaar geleden werd hij namelijk al een keer knap vijfde in de openingsklassieker, achter winnaar Zdeněk Štybar, Greg Van Avermaet, Tim Wellens en Alexey Lutsenko.

Teuns, die momenteel met zijn ploeggenoten van Bahrain Victorious op stage is in het Spaanse Altea, heeft ook Parijs-Nice op zijn programma staan. Over zijn wedstrijdkalender na de ‘Koers naar de Zon’ valt nog weinig te zeggen.

Eerste koersen voor Dylan Teuns in 2022
flag-es Ronde van Valencia (2-6 februari)
flag-es Ruta del Sol (16-20 februari)
flag-be Omloop Het Nieuwsblad (26 februari)
flag-fr Parijs-Nice (6-13 maart)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair