Dylan van Baarle flitst naar titel tijdens NK Tijdrijden
foto: Marcel Koch
woensdag 27 juni 2018 om 16:54

Dylan van Baarle flitst naar titel tijdens NK Tijdrijden

Dylan van Baarle (26) heeft op sensationele wijze het NK Tijdrijden gewonnen. De Sky-renner was in de 52,3 kilometer lange beproeving de snelste in 1u02m34s. Niki Terpstra eindigde op de tweede plaats, Wilco Kelderman was derde. Jos van Emden was op de Brabantse Wal de grote favoriet, maar kwam er niet aan te pas en eindigde op de vijfde plek.

Van Baarle keerde na twee jaar afwezigheid terug op het NK Tijdrijden, twee keer eerder nam hij deel aan het nationale tijdritkampioenschap. In 2014 eindigde hij op de vijfde plaats en een jaar later was hij negende. De in Veenendaal woonachtige renner reed dit jaar in de Sky-kleuren al drie keer in de top twintig van een tijdrit, met de zevende plaats in de Ruta del Sol als beste resultaat.

Van Baarle vertrok als twee-na-laatste van het startpodium en verbeterde bij het eerste tussenpunt de tijd van Niki Terpstra. Jos van Emden, als laatste gestart, deed het vervolgens beter – al waren de verschillen nog verwaarloosbaar. Van Baarle zette bij het tweede meetpunt opnieuw de toptijd neer en zag Van Emden vervolgens tijd toegeven.

Naar mate de beslissing in de titelstrijd dichterbij kwam, ging het er steeds gunstiger uitzien voor de renner van Sky. Zijn eindtijd van 1u02m34s – goed voor ruim 50,8 kilometer per uur – bleek uiteindelijk de snelste van vandaag. Niki Terpstra eindigde op 0m30s op de tweede plaats, Wilco Kelderman was derde. Voor Jos van Emden restte de vijfde plek, achter Dion Beukeboom.

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2018 23:04
Van Baarle weet zelf ook wel dat hij niet de beste tijdrijder van Nederland is. Vandaag wel de beste op dit parcours met deze tegenstanders, niet meer en niet minder.
27 juni 2018 23:22
@Ivan
Wel iets meer: hij is Nederlands kampioen. Op welk parcours en tegen welke tegenstanders had hij dat anders moeten doen?
28 juni 2018 00:23
Het wemelt weer eens van de vraagtekens na deze imponerende overwinning van Van Baarle. De grote favoriet in de poll was Jos. Opvallend weinig vraagtekens achter zijn tijdrit . Maar ja, we zijn bijna niet anders gewend hier. Ook weinig lof voor Terpstra en Beukeboom valt me op . Vraagtekens scoren blijkbaar gemakkelijker !
28 juni 2018 01:47
@Assen: lul niet zo slap man, eigenlijk alleen Zwitserland was slecht. Uitslagen afgelopen ITT: 27, 5, 7(WK), 2 (vuelta) Hij heeft vast nog last van zn blessure maar hoefde in Zwitserland ook nog niet in vorm te zijn.
28 juni 2018 08:12
@roaster

Als je nu al in topvorm bent terwijl je recordpoging pas over 2 maanden is, dan doe je iets niet goed. En om met Dion's woorden te spreken:
"Ik eindig al jaren top 10 bij het NK tijdrijden op de weg, maar ik rij bij een continentale ploeg en dan heb je qua materiaal en voorbereiding toch een behoorlijke achterstand op renners uit worldtour ploegen. Bovendien (..) moet ik me na elke bocht op gang trekken en dat ligt me toch niet echt."
Gezien zijn 2 meter en 90 kilo kan hij op het vlakke/rechtdoor/op de baan heel hard rijden, maar optrekken uit bochten e.d. gaat daardoor minder snel.

Mocht je interesse hebben in hoe en wat, dan staat er een heel mooi artikel over in de nieuwste Wielrenblad.
28 juni 2018 08:38
@Ivan
Ik zou eerder het tegenovergestelde zeggen: Hij weet dat hij nu de beste tijdrijder van Nederland is!
28 juni 2018 09:25
@Olly

In iedere eerdere tijdrit die DvB ooit reed tegen Jos van Emden en/of Wilco Kelderman eindigde hij ruim achter hen - zonder uitzondering. Er hangt rond Sky een zweem van onethisch gedrag vanwege uitkomsten van onderzoek door de Britse overheid en de manier waarop met de AAF van Froome wordt omgegaan.

Voor de formulering 'zou zeggen' koos ik omdat ik reageerde op een discussie over geloofwaardigheid waarbij ik aangaf naar welke kant ik neig. Ik typeer mezelf liever als toeschouwer dan als kenner en laat dan ook de mogelijkheid graag open dat er wel een redelijke verklaring is.

De nuancering dat Kelderman niet in vorm is, gezien zijn zwakke tijdrit in Zwitserland, is een voorbeeld van een zinvolle reactie op wantrouwen bij deze prestatie van DvB. Je opmerking over een aantal dat mijn intellect zou 'betreffen', mede op basis van mijn taalgebruik, is onbedoeld ironisch. Veel sterkte met de oorzaak van jouw behoefte om anderen dom te noemen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.