Edward Theuns sprint naar zege in BinckBank Tour
donderdag 10 augustus 2017 om 16:29

Edward Theuns sprint naar zege in BinckBank Tour

Edward Theuns heeft de vierde etappe in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De 26-jarige Belg was de sterkste na een machtsspurt in het Belgische Lanaken. Hij klopte Marko Kump (UAE Emirates) en Tim Merlier (Vérandas Willems-Crelan). Peter Sagan kwam niet verder dan de vierde plaats. Stefan Küng start ook morgen in de leiderstrui.

Verregende vierde etappe eist al meteen slachtoffers
De renners, zonder de zieke Sebastian Langeveld, werden in startplaats Lanaken onder regenachtige omstandigheden in gang geschoten. De constant openstaande hemelsluizen zorgde voor bijzonder verraderlijke omstandigheden. Flink wat valpartijen waren het gevolg, met Kristijan Koren als grootste slachtoffer. De 30-jarige Sloveen van Cannondale-Drapac moest zelfs worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Tussen alle mineur door wist Laurens de Vreese bij het eerste checkpoint de volle buit te pakken. Na het liggen van de (sportieve) storm besloot André Greipel (Lotto Soudal) verrassend de sprong naar voren te maken. De bonkige Duitser, die naar eigen zeggen kampt met een gebrek aan vertrouwen, kreeg het gezelschap van landgenoot Nils Politt (Katusha-Alpecin) en Nederlander Pim Lighhart (Roompot-Nederlandse Loterij). De drie koplopers reden een maximale voorsprong van 2:40 bijeen. BORA-hansgrohe – de ploeg van wereldkampioen en tweevoudig ritwinnaar Peter Sagan – was echter geenszins van plan een mogelijk derde ritzege op het spel te zetten.

Arnaud Demare grootste slachtoffer verschroeiend tempo 
Op 26 kilometer van de aankomst werden de drie koplopers ingerekend door een op hol geslagen peloton, dat door de bochtenrijke finale op een lang lint werd getrokken. Het voornamelijk door Sky ontwikkelde tempo bleek funest voor Arnaud Demare. De Franse kampioen werd zonder pardon uit het peloton gelost. Vooraan hadden Alex Dowsett (Movistar) en Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) duidelijk betere benen. De twee Engelstaligen wisten een voorsprong van maximaal twintig seconden te vergaren, maar ook zij waren een vogel voor de kat voor het op kop beukende BORA-hansgrohe.

Yves Lampaert doet sprintersploegen zweten, Theuns maakt indruk
De volgende die het probeerde, was Yves Lampaert. De Belg van Quick-Step Floors leek aan een onhaalbare missie bezig te zijn, maar wist in rap tempo een significant gat te slaan. Onder de vod van de laatste kilometer had de Belg nog altijd een bonus van tien seconden. Het bleek uiteindelijk net niet genoeg. De snelle mannen denderden in extremis nog over Lampaert heen, en het was Theuns die op de hellende aankomststrook iedereen te snel af was.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2017 19:46
@LyndaLid: Dat ligt niet aan Theuns, Kump en Merlier, des te meer aan die wereldtoppers. Demare en Kittel zijn gewoon echt niet goed nu en Greipel rijdt wat verloren. Sagan kan ook niet altijd winnen natuurlijk en het was geen Groenewegen-finish.
10 augustus 2017 20:08
Tiens, Démare kan hier alweer niet volgen. Toen hij Milaan-San-Remo won, was dat ook dankzij de volgwagen die hem de Cipressa opsleurde.

Mooi voor Theuns, na al die pech.
10 augustus 2017 20:42
Als de leden hier foto's van de tijdrit willen zien van o.a. Edward Theuns, Stefan Küng willen zien verwijs ik graag naar mijn fb account. Daar kan je uw favoriete renner of renners zien.
10 augustus 2017 20:49
@Keizer Peter
Knappe foto's, goeie kwaliteit! Complimenten!
10 augustus 2017 20:56
@ronddraaien: De weeromstandigheden waren alles behalve ideaal met die regen maar ik heb mijn best gedaan. Familieleden van renners en de bepaalde renners zelf vonden het ook mooie foto's. Wat zijn je favoriete renners op de foto's?
10 augustus 2017 21:30
@Keizer Peter
De leukste foto vind ik de lachende Naesen, mijn favoriete renner Jasper Stuyven ziet er vooral heel geconcentreerd uit.
10 augustus 2017 23:14
Gilbert , Sagan en Greg voor de komende dagen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.