Edward Theuns staat Richie Porte bij in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2019 om 16:35

Edward Theuns staat Richie Porte bij in Critérium du Dauphiné

Voor Richie Porte geldt het Critérium du Dauphiné als een van zijn laatste voorbereidingen op de Tour de France. De Australiër, in het verleden al tweemaal tweede in de Franse rittenkoers, kan rekenen op de steun van onder anderen de Nederlander Koen de Kort en de Belg Edward Theuns.

Porte neemt alweer voor de zesde keer deel aan het Critérium du Dauphiné. Bij zijn debuut in 2012 eindigde hij negende, maar het jaar daarop moest hij alleen zijn toenmalige kopman Chris Froome voor zich dulden. Ook in 2017 was hij runner-up. Julien Bernard, Niklas Eg, Toms Skujiņš en Peter Stetina maken de selectie van Trek-Segafredo compleet.

Terwijl Porte al zeker is van een plekje in de Tourselectie, moet Theuns daar nog voor strijden. “Ik sta op de longlist en ik wil er begin juli ook graag bij zijn in Brussel. Dus wil ik op niveau zijn in de Dauphiné”, vertelde hij aan WielerFlits. “Ik kan alleen maar zorgen dat ik in orde ben in de Dauphiné. Als je daar niet kan tonen dat je op schema zit, geef je een slecht signaal.”

Selectie Trek-Segafredo voor het flag-fr Critérium du Dauphiné 2019
flag-fr Julien Bernard
flag-dk Niklas Eg
flag-nl Koen de Kort
flag-au Richie Porte
flag-lv Toms Skujiņš
flag-us Peter Stetina
flag-be Edward Theuns

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.