Edward Theuns terug bij Trek-Segafredo
foto: Sirotti
vrijdag 19 oktober 2018 om 14:43

Edward Theuns terug bij Trek-Segafredo

Edward Theuns keert terug bij Trek-Segafredo, de ploeg die hij een jaar geleden nog verruilde voor Sunweb. De transfer volgt twee dagen nadat bekend werd dat het doorlopende contract van de 27-jarige Belg met Sunweb in onderling overleg was ontbonden. De reden van de breuk was een verschil in visie.

Al gauw meldde hij dat hij al een nieuwe ploeg had gevonden; die ploeg blijkt vandaag Trek-Segafredo te zijn, waarvoor hij in 2016 en 2017 ook al uitkwam.

“Ik ben erg blij dat ik me opnieuw bij Trek-Segafredo voeg. Ik kijk ernaar uit om een aantal grote resultaten te behalen in deze vertrouwde omgeving. Ik kan niet wachten om met de mensen te werken die ik nog ken en om weer deel uit te maken van deze grote familie”, aldus Theuns.

Voorjaarsklassiekers
Volgens de manager van Trek-Segafredo, Luca Guercilena, is Theuns altijd al een solide renner geweest. “Hij heeft ons in het verleden al overwinningen geschonken en we zijn er zeker van dat hij dit opnieuw zal doen. We zijn verheugd dat we hem weer in ons midden hebben in de voorjaarsklassiekers, waar hij één van de pijlers zal zijn in de klassiekerploeg.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2018 14:48
Das ook wel weer een lekker voorjaarsteam aan het worden, Pedersen die wereldtop aan het worden is, Degenkolb die weer een beetje niveau haalt, Stuyven. Hang daar Theuns bij, Kirsch, de Kort, Mullen, Skujins, Felline die weer beter schijnt te worden...
    19 oktober 2018 15:00
    Vol-le-dig eens, na Cancellara leek de ploeg op een dwaalspoor (qua klassiekers betreft), maar dit is echt wel een sterke ploeg!
    21 oktober 2018 00:29
    Wel veel renners die weer terug aan het komen zijn maar nog wel wat progressie nodig hebben om echt iets te laten zien.
    Lijkt me sterk dat en degenkolb en theuns en felline allemaal die progressie hebben.
    En skujins heeft goede zomer en najaar gereden maar moet het in het voorjaar nog grotendeels laten zien. Hoop het wel!
19 oktober 2018 14:58
Zo, dat is een verrassende stap, maar ik denk, dat hij daar beter rendeert.
Dat wordt zeker een sterk groepje voor de Vlaamse klassiekers.
19 oktober 2018 15:13
Wel grappig als je dit terugleest:

https://www.wielerflits.nl/nieuws/edward-theuns-ik-moet-de-kans-pakken-om-als-kopman-te-rijden/
    19 oktober 2018 17:06
    Inderdaad grappig. We zullen volgend jaar wel zien of Theuns toch niet zo goed is als hij denkt of dat Sunweb het bij het verkeerde eind heeft.
19 oktober 2018 16:16
Zijn vriendin zal ook wel bepalende rol gespeeld hebben.
19 oktober 2018 19:28
Denk dat het voor hem zeker wel een goede zet is om terug te keren. Zo'n protocollen omgeving als Sunweb is niet voor iedereen goed en hij was daar één van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.