EK veldrijden in Rosmalen mag doorgaan van Veiligheidsregio Brabant-Noord
foto: Cor Vos
donderdag 22 oktober 2020 om 12:14

EK veldrijden in Rosmalen mag doorgaan van Veiligheidsregio Brabant-Noord

Het Europees kampioenschap veldrijden kan op 7 en 8 november doorgaan in Rosmalen. De organisatie heeft de bevestiging gekregen dat het, ondanks alle verscherpte coronamaatregelen van de Nederlandse overheid, plaats kan vinden. Weliswaar onder strikte voorwaarden.

“De organisatie kreeg deze week van de veiligheidsregio Brabant-Noord groen licht. Er zijn daarbij een aantal strenge eisen gesteld, waar de organisatie aan moet en zal voldoen”, schrijft Libéma Profcycling in een persbericht.

Eerder werd al bekendgemaakt dat het EK veldrijden op het terrein van Autotron zonder publiek afgewerkt zal worden. Alle deelnemers en de mensen in hun entourage worden getest op het coronavirus en er geldt een mondkapjesplicht op het terrein, behalve voor de crossers.

Reactie organisatie
“We vinden twee zaken belangrijk: dat we geen onverantwoorde gezondheidsrisico’s nemen en dat we de Nederlandse én buitenlandse sporters toch een Europees Kampioenschap kunnen bieden”, zegt Niels Geven van Libéma Profcycling. “Met het hierboven geschetste scenario kunnen we die twee zaken combineren in ‘s-Hertogenbosch. We zijn blij dat alle betrokken instanties willen meedenken om ook in deze tijd een EK verantwoord te kunnen organiseren.”

“Het publiek proberen we dit jaar via televisie en onze social media-kanalen maximaal te laten mee genieten van de wedstrijden. Een speciaal dankwoord dient nog uit te gaan naar alle organisaties, partners, bedrijven en vrijwilligers die betrokken zijn bij de realisatie van dit evenement, zonder hen is dit niet mogelijk”, aldus Geven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.