Eli Iserbyt gaat voor kwartet op ‘mythische’ Koppenberg: “Anders dan andere crossen”
foto: Cor Vos
dinsdag 1 november 2022 om 08:51

Eli Iserbyt gaat voor kwartet op ‘mythische’ Koppenberg: “Anders dan andere crossen”

Eli Iserbyt staat momenteel eerste in zowel de Wereldbeker als de Superprestige. Dinsdag hoopt hij ook gelijk de leiding te nemen in de X2O Badkamers Trofee, die begint met de Koppenbergcross. Dat is een speciale wedstrijd voor Iserbyt, vertelt hij aan Belga.

“Die eerste zeges van het seizoen betekenen veel voor mij, maar de Koppenbergcross is toch nog iets anders dan andere crossen”, aldus Iserbyt, die de voorbije drie edities van de veldrit op en rond de ‘Bult van Melden’ wist te winnen. “De Koppenberg heeft een mythisch karakter, iedere renner wil deze wedstrijd ooit in zijn leven wel één keer winnen. Zelf deed ik het al driemaal en ik ga dinsdag resoluut voor een vierde zege. Ik heb voor de aanvang van het veldritseizoen gesteld van elk regelmatigheidscriterium een doel te maken dus ook van de X2O Badkamers Trofee.”

Iserbyt start in de Koppenbergcross met een speciaal fietskader met daarop de afbeelding van kasseien. “Dat zegt toch iets over het belang van deze wedstrijd voor mij. Samen met mijn WK-truien van bij de beloften en mijn EK-trui bij de profs zijn die kasseien de enige trofeeën die bij mij thuis een plaatsje gekregen hebben. Normaal heb ik weinig met trofeeën of medailles, maar aan die kasseien hecht ik wel veel belang. Een droog parcours ligt mij wel goed. Dan kan ik mijn explosiviteit kwijt en krijg ik op de Koppenberg een rondje dat op mijn lijf geschreven is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.