Elia Viviani aan het feest in Ronde van Oostenrijk
Foto: Sirotti
maandag 3 juli 2017 om 14:51

Elia Viviani aan het feest in Ronde van Oostenrijk

Elia Viviani heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De snelle man van Team Sky, in deze ronde aan het werk voor de Italiaanse selectie, bleef in een sprint met een groep van een dertigtal renners de Belg Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) en Jason Lowndes (Israël Cycling Academy) voor. Vanmarcke is wel de nieuwe leider.

Ondanks een poging van Sjoerd van Ginneken (Roompot-Nederlandse Loterij) in de eerste wedstrijdkilometers, was het een kopgroep met de vier onbekende Oostenrijkers Dominik Hrinkow, Stephan Rabitsch, Patrick Gamper en Hans-Jörg Leopold en de Hongaar Peter Kusztor die een vijftal minuten voorsprong mocht nemen. Iets later maakte Gatis Smukulis, dit seizoen in dienst van Delko Marseille Provence KTM, de oversteek. De zes reden samen een voorsprong van 5’30” bij elkaar.

Op twintig kilometer van de streep bedroeg het verschil 2’20”. Onder impuls van de zijwind brak het peloton daarachter in verschillende stukken, waardoor er aan het einde nog maar een dertigtal renners bij elkaar waren. Onder de boog van de laatste kilometer werd Smukulis als laatste van de koplopers ingerekend, dus werd het een sprint om de winst. Elia Viviani, vanaf 1 augustus hoogst waarschijnlijk aan het werk bij UAE Emirates, was duidelijk de snelste.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2017 14:54
Hij rijdt hier namens de Italiaanse selectie toch?
3 juli 2017 14:55
Ja.
Lekker op tijd binnen, kunnen ze mooi nog de Tour kijken :)
3 juli 2017 16:46
Grote blamage van Astana zeg, Gatto en Lopez verliezen met het peloton 1'42'' in 20km. Toch de leider en nummer 2 in het klassement en die ook een favoriet voor dagzege en de favoriet voor eindzege waren...
3 juli 2017 16:47
Veel grote namen op meer dan anderhalve minuut nu, dit gaan hele open etappes worden.
3 juli 2017 21:12
En bam, dopinggeval in de Ronde van Oostenrijk. Nu ja, Matija Kvasina die meerijdt heeft tijdens de Luxemburgse koers de Zuiderse Pijl (Flèche du Sud), die hij won 2 keer positief getest op Molidustat, dit middel zorgt voor een hoge natuurlijke 'epo'-waarde en is zover ik begrijp nog experimenteel . Hij is daarna ook Kroatisch kampioen geworden in het tijdrijden en 2e werd-ie in de wegrace.
4 juli 2017 13:16
@duh
Er was een massale valpartij op 20 km van het einde en daar profiteerden zo'n 30 tal renners, dat verklaart die achterstand.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.