Elia Viviani: “Moeilijk om deze rit te controleren”
foto: Sirotti
maandag 27 augustus 2018 om 18:25

Elia Viviani: “Moeilijk om deze rit te controleren”

Elia Viviani kon na afloop maar moeilijk onder woorden brengen hoe dankbaar hij zijn ploeggenoten was voor hun werk in de derde Vuelta-rit naar Alhaurín de la Torre. Quick-Step Floors bepaalde lange tijd het tempo in het peloton en bracht de Italiaan vervolgens in een zetel naar de massasprint. Daarin versloeg hij Giacomo Nizzolo en Peter Sagan.

“Het was prachtig”, zei Viviani na afloop in het flashinterview. “Ik heb geen woorden voor het werk van de ploeg; de sterkste zijn is altijd moeilijk. Niemand had opties om mee te werken. Alleen Sky werkte tot de lange klim (Puerto del Madroño, red.) mee en wij hadden alleen Pieter Serry en Kasper Asgreen om op kop te rijden.”

De Italiaan benadrukte dat het moeilijk was om deze etappe te controleren. “Maar we wilden het dit keer écht. Elke keer verplichten we ons daartoe… Dat is mijn ploeg, the Wolfpack. De hele dag werkten we toe naar dat ene doel, een ritzege in La Vuelta. We wisten niet of we het voor elkaar zouden krijgen, want er waren zóveel hoogtemeters.”

Eerste Vuelta-ritzege
“Het was geen gemakkelijke sprint. Ik ben blij dat dit mooie seizoen maar blijft voortduren. Het is mijn eerste etappezege in de Vuelta nadat ik al twee keer tweede was. Ik ben hier echt heel blij mee”, aldus de trotse ritwinnaar.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2018 18:37
Hopelijk volgend jaar de Tour voor Viviani, alhoewel Gaviria dat ook wel zal willen en het makkelijk is om Viviani als Italiaan tevreden te houden met de Giro. Ik zou Viviani echter wel eens in het sterkste spritnveld willen zien deelnemen. En hij kan dan ritten in alle 3 de grote rondes op zn naam schrijven, altijd een leuke lijst om op te staan.
    27 augustus 2018 19:19
    Tuurlijk wil Viviani ook die touretappe, die gaan echt wel battelen voor zowel dat kopmanschap in de tour als voor MSR, luxeprobleem voor Lefevere is het beste geval.
27 augustus 2018 18:38
En toch zoekt deze ploeg nog geld, niet moeilijk als er elk jaar sterren bijkomen(lees ontbolsteren) Doet me denken aan Mapei jaren 2000/2002
27 augustus 2018 20:48
On-waar-schijn-lijk!! Het is van 2011 geleden dat een team (QS uitgezonderd natuurlijk, die doen het haast jaarlijks) nog eens meer dan 50 overwinningen behaalde. Over een heel jaar wel te verstaan!! QS heeft er al 58 vast op de derde rit van de Vuelta, het gaat hier over 30 WT overwinningen, 8 (semi-) klassiekers, 10 ritten in GR's (de derde is amper begonnen). Ongezien!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.