Door merg en been: verschrikkelijke valpartij in sprint ontsiert Belgische vrouwenkoers
foto: screenshot
donderdag 2 mei 2024 om 08:47

Door merg en been: verschrikkelijke valpartij in sprint ontsiert Belgische vrouwenkoers

De Nederlandse Anne Knijnenburg wist woensdag de eerste editie van de Cyclis Bike Lease Classic (UCI 1.2) op haar naam te schrijven, maar de zege van de renster van VolkerWessels werd overschaduwd door een massale valpartij in de sprint om de derde plaats.

Knijnenburg reed in de finale met Federica Venturelli naar de streep en wist de Italiaanse in een sprint-à-deux te verslaan, goed voor haar eerste zege van het seizoen en in het tenue van VolkerWessels. Vervolgens was het uitkijken naar de sprint voor de derde plek, maar deze werd ontsierd door een verschrikkelijke valpartij.

Twee rensters raakten aan de linkerkant van de weg, in volle inspanning, in elkaar verstrikt. Een domino-effect bleek het gevolg, met heel wat coureurs die op hoge snelheid tegen het asfalt klapten. Het geschreeuw van de gevallen rensters gaat door merg en been.

Jesse Vandenbulcke, die uiteindelijk als zesde over de streep kwam, wist maar net te ontsnappen aan de massale val. “Ik reed net de finishlijn over toen ik het achter mij hoorde kraken en schreeuwen”, laat ze weten aan Het Nieuwsblad. “Zelf heb ik de drie voorbije jaren al evenveel keer een zware valpartij meegemaakt. Zulke dingen begonnen echt op mij te wegen.”

“Het was de voorbije maanden dan ook een mentaal werkpunt om de sprint zonder schrik aan te pakken. Hoe ik dit doe? Door me zo goed als mogelijk te positioneren en vooral door vooraan te zitten. Dat maakt het risico volgens mij kleiner. Zoals vandaag, waardoor ik een nieuwe tuimelperte kon voorkomen”, aldus de voormalig Belgisch kampioene.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.