Elijzen na val Matthews: “Even schoot Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd”

maandag 11 maart 2019 om 08:41
Elijzen na val Matthews: “Even schoot Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd”

Michiel Elijzen - foto: Cor Vos

Michiel Elijzen, ploegleider bij Sunweb, moest even slikken toen hij zijn renner Michael Matthews zag vallen in de openingsetappe van Parijs-Nice gisteren. Zijn gedachten gingen immers terug naar de valpartij van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix vorig jaar, waarbij de Belg het leven liet.

Aan De Telegraaf vertelde Elijzen dat Matthews van zijn fiets werd geblazen door de harde wind, terwijl hij naast diens ploegauto reed. Op dat moment was de koers pas ruim anderhalf uur onderweg. “Michael raakte daarna het achterwiel van de auto, waarna hij hard tegen de grond klapte”, zei de Nederlandse ploegleider. “Toen ik in mijn achteruitkijkspiegel zag dat hij niet meer bewoog, schoot Parijs-Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd.”

Elijzen maakte vorig jaar het ongeval van Michael Goolaers in Parijs-Roubaix van dichtbij mee. De ploegleider, toen nog werkzaam bij Veranda’s Willems-Crelan, was destijds als een van de eersten bij de Belg, die hard was gevallen op een van de kasseistroken en een hartaanval had gehad. ’s Avonds zou hij in het ziekenhuis overlijden.

‘Pas in de ziekenwagen kwam hij bij’
Eenzelfde drama speelde gisteren dan ook opnieuw even door zijn hoofd bij de harde val van Matthews. “Als je dan Michael zo ziet liggen, heb je het weer heel slecht. Zeker omdat het daarna nog lange tijd duurde voordat hij weer bij zijn positieven kwam. Pas toen hij op de brancard de ziekenwagen in werd gereden, kwam hij bij.”

Matthews liep bij zijn val een hersenschudding op. Medisch onderzoek bracht geen breuken aan het licht, maar wel moest hij afgelopen nacht doorbrengen in het ziekenhuis. “Het is nog steeds heftig, maar het valt dan gelukkig ook mee”, aldus Elijzen, die ook Martijn Tusveld in de lappenmand zag belanden. Ook Roy Curvers kwam ten val, maar kon de etappe nog wel uitrijden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair