Barre omstandigheden breken favorieten Pidcock, Skjelmose en Teuns op in Waalse Pijl
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 april 2024 om 15:49

Barre omstandigheden breken favorieten Pidcock, Skjelmose en Teuns op in Waalse Pijl

De weersomstandigheden hebben hun stempel meer dan gedrukt op de 2024-editie van de Waalse Pijl. Meerdere topfavorieten, waaronder Tom Pidcock en Mattias Skjelmose, hebben al vroeg in de finale de koers moeten verlaten. Daardoor lijkt een verrassende winnaar op komst.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op 45 kilometer van de finish kwam de melding van vier opgaves van een ploeg. Lidl-Trek raakte in een klap kopman Mattias Skjelmose en zijn helpers Andrea Bagioli, Sam Oomen en Julien Bernard kwijt. Zij waren zeker niet de eerste uitvallers in de Waalse Pijl, die gekenmerkt werd door kou, regen en wind en er zo een heuse slijtageslag van maakte.

Naast Skjelmose moesten meer favorieten al vroeg de rol lossen in Fleche Wallonne. Dylan Teuns en Pello Bilbao haakten al af met nog drie (!) keer de Muur van Hoei te gaan en bij Amstel Gold Race-winnaar Tom Pidcock ging het lampje uit op de voorlaatste beklimming van de Muur. Ook outsider Michael Matthews gooide al vroeg de handdoek in de ring.

flag-be Wil je niets van de koers missen? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.