Giro 2024: Israel-Premier Tech gaat met ‘veelzijdig’ achttal voor ritzeges
Michael Woods - foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 12:49

Giro 2024: Israel-Premier Tech gaat met ‘veelzijdig’ achttal voor ritzeges

Israel-Premier Tech start zonder klassementskopman in de Giro d’Italia. Het ProTeam mikt in plaats daarvan op dagsucces. Het heeft onder meer Michael Woods, Simon Clarke en enkele snelle mannen om dat doel te bewerkstelligen.

Met die snelle mannen doelen we op Ethan Vernon, Hugo Hofstetter en Riley Pickrell. “Ethan, Hugo en Riley geven ons verschillende kaarten om te spelen in de sprintritten”, stelt ploegleider Rene Andrle op de site van Israel-Premier Tech, waar gesproken wordt van een ‘veelzijdig’ team. “Ik denk dat we op elk terrein kunnen winnen. We kijken uit naar drie weken koers en hopen net zo agressief te rijden als vorig jaar.”

Het doel van Woods is in ieder geval om een rit te winnen. De Canadees, die al etappes won in de Tour en Vuelta, rijdt zijn eerste Giro sinds 2018. Dit voorjaar behaalde hij enkele (verre) ereplaatsen, maar is hij nog niet in zijn beste doen. “Gezien de ziekte waar ik de laatste maanden last van heb gehad, zal ik wat rustiger van start gaan deze Giro en kijk ik vooral naar de ritten later in de ronde. Hopelijk kan ik in het eerste deel van de ronde mijn vorm vinden en in het laatste deel een ritzege meepikken.”

Naast de reeds genoemde namen, staan ook Nick Schultz, Marco Frigo en Nadav Raisberg aan de start voor het ProTeam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.