Elissonde tekent bij Trek-Segafredo na opvallende Vuelta-exit bij Team Ineos
foto: Cor Vos (archief)
maandag 16 september 2019 om 16:19

Elissonde tekent bij Trek-Segafredo na opvallende Vuelta-exit bij Team Ineos

Kenny Elissonde rijdt de komende twee seizoenen voor Trek-Segafredo. De Franse klimmer vertrekt bij Team Ineos, waar hij onlangs op het laatste moment werd geschrapt uit de Vuelta-selectie. Elissonde reed de voorbije drie jaar voor het oude Team Sky.

De 28-jarige Elissonde wordt bij Trek-Segafredo ploeggenoot van Vincenzo Nibali, Bauke Mollema en Koen de Kort. Het betekent de derde WorldTour-ploeg in de carrière van de Fransman. In 2012 werd hij prof bij het toenmalige FDJ-BigMat, waarna hij na vijf jaar de overstap maakte van FDJ naar de Britse sterrenformatie van Team Sky.

Onlangs kwam Elissonde nog in het nieuws, omdat hij in extremis van de Vuelta-startlijst werd gehaald door Team Ineos. Als vervanger van David De la Cruz kreeg hij de oproep om toch af te reizen naar Spanje, maar eenmaal aangekomen kreeg hij een belletje dat De la Cruz wél ging rijden. Naar verluidt gebeurde dat na tussenkomst van de zaakwaarnemer van de Spanjaard, die zijn pupil wilde laten rijden om een transfer af te kunnen dwingen.

Ritzege op Angliru
Zelf heeft Elissonde twee profzeges achter zijn naam staan. In 2012 boekte hij een ritzege in Paris-Corrèze en een jaar later won hij de bergetappe in de Vuelta naar de Angliru, in het jaar dat Chris Horner de ronde won. In 2018 maakte hij deel uit van de selectie waarmee Chris Froome de Giro d’Italia won.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.