Vuelta 2019: Elissonde tast in het duister over vervanging

donderdag 22 augustus 2019 om 14:22
Vuelta 2019: Elissonde tast in het duister over vervanging

Kenny Elissonde als drager van de bergtrui - foto: Cor Vos

Kenny Elissonde maakte aanvankelijk deel uit van de Vuelta-selectie van Team Ineos, maar de Franse klimmer werd – tot zijn eigen verbazing – vandaag alsnog vervangen door David de la Cruz. “Ik weet niet wat de redenen zijn om tot deze beslissing te komen”, zo laat Elissonde weten in een korte reactie aan Cyclingnews.

De 28-jarige Elissonde legt uit dat hij aanvankelijk eerste reserve was, maar dat hij maandag een mededeling kreeg dat hij de plek zou innemen van De la Cruz. “Vervolgens werd het door de ploeg gecommuniceerd. Ik heb woensdag de hele dag gereisd, maar ik kreeg die avond een telefoontje van Fran Millar (de CEO van Team Ineos, red.).”

“Zij liet me weten dat de ploeg op het laatste moment de selectie heeft gewijzigd. Er was iets veranderd, wat betekent dat De la Cruz toch zal meedoen. Ik weet niet wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld”, aldus Elissonde, die eerder al niet werd geselecteerd voor de Giro d’Italia en Tour de France.

De kleine klimmer zoekt dus naar antwoorden, maar volgens Cyclingnews komt er een einde aan de samenwerking tussen Elissonde en Team Ineos. De Fransman zou binnenkort namelijk een contract tekenen bij Trek-Segafredo, waar hij Vincenzo Nibali moet bijstaan in de bergen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.