Emiel Vermeulen krijgt toch contractverlenging
foto: PhotoPress.be
dinsdag 18 december 2018 om 12:39

Emiel Vermeulen krijgt toch contractverlenging

Emiel Vermeulen rijdt in 2019 voor Natura4Ever – Roubaix Lille Métropole. Eerder dacht de 25-jarige West-Vlaming dat er voor hem geen contractverlenging in zat bij de continentale wielerploeg uit het Franse Roubaix. Maar vandaag prijkt zijn naam toch bij de selectie voor 2019.

Ondanks de komst van de nieuwe hoofdsponsor Natura4Ever, was Vermeulen allerminst een zekerheidje voor het nieuwe seizoen. “Even zag het er naar uit dat ik kon blijven, maar uiteindelijk blijkt er onvoldoende budget te zijn”, vertelde de sprinter in de regiopagina’s van Het Laatste Nieuws. “En een ander voorstel heb ik op dit moment niet op zak. Het ziet er niet goed uit, nee.”

Later ontving Vermeulen dan toch enkele aanbiedingen voor een vervolg van zijn profcarrière, bevestigt hij aan WielerFlits. “Toen dat uiteindelijk afketste, contacteerde Roubaix mij met het nieuws dat ik kon verlengen.”

Vermeulen werd dit seizoen tweede in de Grand Prix de la ville de Pérenchies (UCI 1.2) en behaalde een 4de plek in het Kampioenschap van Vlaanderen (UCI 1.1), een wedstrijd in zijn eigen Koolskamp. Voorts haalde hij nog de top vijf in de tweede rit van de Ster van Bessèges en in de vierde etappe van de Ronde de l’Oise.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.