Emiel Vermeulen krijgt voorlopig geen nieuwe profkans
©Photopress.be
dinsdag 27 november 2018 om 11:19

Emiel Vermeulen krijgt voorlopig geen nieuwe profkans

Hangt de 25-jarige West-Vlaming Emiel Vermeulen straks zijn fiets aan de haak? De kans is reëel. Bij zijn huidige team krijgt de tweedejaarsprof immers geen contractverlenging meer. “Ik heb voorlopig geen ander voorstel op zak. En terugkeren naar de elite zonder contract-categorie doe ik ook niet.”

Na drie jaar de kleuren van het continentale 3M (foto) te hebben verdedigd, kreeg Emiel Vermeulen in 2017 een profcontract bij Roubaix-Lille Métropole, het Noord-Franse continentale team. Maar zijn tweejaarscontract loopt ten einde en een verlenging zit er niet in.

Het team kreeg met Natura4Ever onlangs een nieuwe hoofdsponsor, maar dat bracht geen soelaas voor Vermeulen. “Even zag het er naar uit dat ik kon blijven, maar uiteindelijk blijkt er onvoldoende budget te zijn”, vertelt de sprinter in de regiopagina’s van Het Laatste Nieuws. “En een ander voorstel heb ik op dit moment niet op zak. Het ziet er niet goed uit, nee.”

Diploma
Vermeulen, die zondag derde werd in de Beach Race van De Panne, geeft zichzelf nog twee weken tijd. “Ik heb de trainingen hervat zoals het hoort, maar als er niets uit de bus komt, hang ik de fiets aan de haak. Een terugkeer naar de amateurs zie ik niet zitten. Dan werk ik liever mijn studie af. Als ik in januari die draad weer oppik, kan ik begin 2020 mijn diploma Lichamelijke Opvoeding halen.”

De beste resultaten van de ondertussen 25-jarige West-Vlaming dit jaar waren een 2de plaats in de Grand Prix de la ville de Pérenchies (UCI 1.2) en een 4de plek in het Kampioenschap van Vlaanderen (UCI 1.1), een wedstrijd in zijn eigen Koolskamp. Voorts haalde hij nog de top vijf in de tweede rit van de Ster van Bessèges en in de vierde etappe van de Ronde de l’Oise.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.