Emiel Verstrynge wint ook in Wereldbeker: “BK-overwinning was vertrouwensboost”

zondag 16 januari 2022 om 19:27
Emiel Verstrynge wint ook in Wereldbeker: “BK-overwinning was vertrouwensboost”

foto: Cor Vos

Emiel Verstrynge stapelt nu zege op zege bij de beloften. Na zijn BK-overwinning van vorige week, wist hij vandaag de Wereldbeker in Flamanville bij de U23-categorie te winnen. “Mijn overwinning op het Belgisch kampioenschap heeft me een vertrouwensboost gegeven”, vertelt Verstrynge.

Voor 19-jarige crosser van Tormans-Circus begon het weekend in Frankrijk al goed. Hij kreeg van fietsensponsor Cube een speciale fiets in Belgische kleuren. “Een ongelofelijke verrassing, die mijn motivatie nog een extra dimensie gaf! Toch liep de beginfase van deze slotwedstrijd in de Wereldbeker niet naar wens. Ik reed ook een tijdje rond op een leeglopende tube”, beschrijft hij.

“Uiteindelijk kwam ik er wel door en kon ik bij de drie leiders aansluiten”, doelt hij op het Nederlandse drietal Pim Ronhaar, Ryan Kamp en Mees Hendrikx. “Ik reageerde op een aanval van Ronhaar en in de voorlaatste ronde reed ik plots alleen aan de leiding. Ik heb niet meer getwijfeld en ben vol naar de finish gereden. Ik moest tot de finish alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen, want onder meer Kamp kwam me in de laatste ronde nog bedreigen.”

In aanloop naar het WK veldrijden is Verstrynghe dus in topvorm. “Daarnaast verlopen ook mijn examens goed, dus ik kijk al uit naar de volgende beloftenwedstrijd in Hamme en het WK”, geeft hij aan via de ploegsite.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone