Emmen organiseert definitief NK 2015
maandag 19 mei 2014 om 11:50

Emmen organiseert definitief NK 2015

johnny hoogerland

foto: Sirotti

De gemeente Emmen organiseert in juni 2015 definitief de nationale kampioenschappen wielrennen. Dat heeft de KNWU vandaag bekend gemaakt. “Wij zijn trots dat de KNWU in de gemeente Emmen een partner heeft gevonden die niet alleen vol enthousiasme onze kampioenschappen faciliteert, maar die daarnaast ook de mogelijkheid aangrijpt om door middel van wielrennen de breedtesport in de regio te stimuleren”, zegt KNWU-directeur Huib Kloosterhuis.

Van 20 tot en met 28 juni zal de ‘NK Superweken’ plaatsvinden. In het eerste weekend strijden de nieuwelingen, junioren en de eliterenners zonder contract om de Nederlandse driekleur. Op woensdag 24 juni zullen de kampioenstruien onder de tijdrijders verdeeld worden, alle categorieën komen die dag in actie. In het slotweekend worden als afsluiter de nationale kampioenschappen voor de mannen, beloften en de vrouwen verreden.

Emmen heeft nog niet eerder het NK georganiseerd. De Drentse gemeente heeft met de zogenoemde ‘Superweek’ een primeur, aangezien nog niet eerder met twee weekenden is gewerkt in het verleden. In juni 2014 strijden de wielrenners in Ootmarsum om de nationale titels. Op zondag 29 juni zullen we weten wie regerend Nederlands kampioen Johnny Hoogerland op zal volgen in de Twentse plaats.

Lees ook
Emmen organiseert Nederlandse Kampioenschappen 2015

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.