Denkt Tadej Pogacar vandaag aan een zesde ritzege? “Dat is niet het plan”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 13:36

Denkt Tadej Pogacar vandaag aan een zesde ritzege? “Dat is niet het plan”

Tadej Pogacar boekte dinsdag in de stromende regen alweer zijn vijfde dagzege in de Giro d’Italia. Vandaag is de etappe – met aankomst op de Passo Brocon – ook op het lijf geschreven van de Sloveen. Al is een nieuwe ritzege voor de Sloveense veelvraat geen must.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 159 kilometer lange zeventiende etappe gaat van wintersportgebied Selva di Val Gardena naar Passo Brocon. Onderweg gaat het constant op en af. Met één beklimming van derde categorie en vier beklimmingen van eerste of tweede categorie, zijn er genoeg punten om het verschil te maken. En zeker voor de beste klimmer in deze Giro.

Maar heeft Pogacar ook daadwerkelijk snode plannen? “Vandaag is het plan om de ploeg zoveel mogelijk bij elkaar te houden op de eerste klim van de dag”, doelt de man in de roze trui – in gesprek met Eurosport – op de Passo Sella (8,9 km aan 7,4%). “Daarna zullen we onze verdere koersstrategie bepalen.”

Eeuwigheid
“Het plan is niet om vandaag voor de ritzege te gaan. Nogmaals: we willen vooral zo lang mogelijk gegroepeerd rondrijden”, aldus Pogacar, die nog vijf etappes moet doorkomen vooraleer hij in Rome zal worden gekroond tot eindwinnaar van de 107e Giro. “Het is niet ver meer tot Rome, maar het voelt wel als een eeuwigheid”, geeft hij aan met een glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.