Emotionele Chad Haga: “Ik geloofde echt dat ik kon winnen”

zondag 2 juni 2019 om 17:51
Emotionele Chad Haga: “Ik geloofde echt dat ik kon winnen”

foto: Cor Vos

Chad Haga kon zijn tranen niet binnenhouden toen bekend werd dat niemand sneller was in de afsluitende Giro-tijdrit van Verona. De Amerikaan redde de ronde van Team Sunweb door de chrono van 17 kilometer te winnen. “Dit is mijn eerste WorldTour-zege”, zegt Haga na afloop.

“Vanmorgen geloofde ik echt dat ik kon winnen”, aldus Haga, die aangeeft dat hij zich al lang voorbereid had op de slottijdrit. “Ik heb mijn benen gespaard de afgelopen dagen.”

Haga startte vroeg en bleek vier seconden sneller dan topfavoriet Victor Campenaerts. Daarna was het wachten in de hot seat. “Ik keek naar Roglic en Nibali op tv en moest mijzelf ervan overtuigen dat zij moe waren. Dit is een geweldige emotie. Ik ben sprakeloos.”

De Giro d’Italia van Team Sunweb verliep dramatisch na het vroege uitvallen van kopman Tom Dumoulin. Later stapten ook nog Sam Oomen, Louis Vervaeke en Robert Power af. De overige vier renners toonden zich nog wel, met de winst van Haga als hoogtepunt. Dumoulin was na afloop van de tijdrit snel om zijn ploeggenoot te feliciteren: “Dit is geweldig! Ik ben zo blij voor Chad Haga en Team Sunweb! Top werk jongens!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.