Renners niet te spreken over veiligheid in UCI Gravel World Series Aken: “Shame on you”
Foto: Leon van Bon/3RIDES
dinsdag 14 mei 2024 om 10:31

Renners niet te spreken over veiligheid in UCI Gravel World Series Aken: “Shame on you”

De World Gravel Series in Aken van afgelopen weekend werd niet geheel positief onthaald. Niet alleen winnaar Daan Soete, maar ook Thijs Zonneveld toonde zich kritisch voor de organisatie.

Het was journalist/BEAT-renner Thijs Zonneveld die achteraf uitgebreid zijn beklag deed op zijn persoonlijk Instagram-account. “Ik heb zelden zo’n slecht georganiseerde koers gereden als in Aken. Niet of nauwelijks uitgepijld, afgezet en beveiligd. Overal geparkeerde en rijdende auto’s en tractoren op het parcours, wandelaars die nergens van wisten, mensen met kinderwagens en baby’s.”

“Na de eerste ronde ben ik al afgestapt, omdat ik het mezelf niet vergeef als ik mijn trip naar Amerika hypothekeer om hier tiende of vijftiende te worden, en al helemaal niet als ik een kind zou aanrijden. Ambulances reden af en aan, ik zag heel veel valpartijen en bijna-crashes. Dit nooit meer. Shame on you!”

Vooral kijken naar UCI
Daan Soete en Lucinda Brand werden afgelopen zondag de laureaten, maar ook daar klonk een kritische noot. “In de eerste halve ronde reden auto’s op het parcours in tegengestelde richting. Ze konden geen kant op, want de seingevers en de politie hebben ze niet tegengehouden”, vertelt Soete bij Sporza.

Soete wil de lokale organisatie echter niet voor de bus gooien. “Gravel is een nieuw gebeuren. Je merkt dat het niet 100 procent is afgesloten zoals wegkoersen. Er is gelukkig niets ergs gebeurd, maar in de toekomst moeten maatregelen genomen worden”, vindt de winnaar. “Ik verwijt de organisatoren niet alles. Het was nog maar de tweede editie. Maar het is wel de World Series die vanuit de UCI komt. Dan zou je wel verwachten dat de UCI erop toeziet dat het veilig georganiseerd wordt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.