Etappewinst geen must voor Vacansoleil-DCM
dinsdag 30 augustus 2011 om 20:56

Etappewinst geen must voor Vacansoleil-DCM

Vacansoleil-DCM hoopt de Vuelta a España dit jaar af te kunnen sluiten met een ritzege. Een etappeoverwinning is voor de Nederlandse WorldTour-formatie echter geen must, zo vertelde ploegleider Jean-Paul van Poppel dinsdag tijdens de rustdag. “De komende etappes blijft een ritzege een doel, maar ik zal er niet wakker van liggen als winnen niet lukt,” aldus van Poppel.

Hij realiseert zich dat het lastig is een etappe te winnen in een grote ronde. “Dat is zo afhankelijk van momenten van de dag. Als we goed koerswerk leveren, ben ik tevreden,” vertelde de voormalig topsprinter. Hij is te spreken over het optreden van zijn renners in de openingsweek. “We hebben goed in de picture gereden. Bijvoorbeeld de etappe waarin Martijn Keizer en Pim Ligthart samen in de kopgroep zaten, maar ook met Ruslan Pidgornyy en met de tweede plaats van Wout Poels.”

Poels staat momenteel 23e op 4 minuten en 41 seconden van klassementsleider Froome. Van Poppel hoopt dat de Limburger de Ronde van Spanje kan afronden op een plaats bij de beste twintig. “Wout heeft nog niet veel geleden en is mentaal heel sterk. Hij moet voor het klassement blijven gaan. Een plaats in de top twintig zou mooi zijn. En als het beter kan, gaan we daar natuurlijk ook voor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.