Etixx-Quick-Step moest weer achtervolgen: “Iedereen zat op het maximum”
foto: ASO / G. Demouveaux
zondag 27 maart 2016 om 19:08

Etixx-Quick-Step moest weer achtervolgen: “Iedereen zat op het maximum”

Etixx-Quick-Step zat in de finale met een sterk blok in het voorste peloton, maar had geen renner mee in de beslissende vlucht. De reacties na afloop klonken teleurgesteld. Tom Boonen zag wel dat het blok van de ploeg-Lefevere er stond, maar erkende dat de sterkste renners niet in het blauw reden.

“Net zoals vrijdag was het weer een enorm zware koers”, reageert Boonen bij Sporza. “We hebben de hele dag à bloc gezeten. In de finale reden de sterkste mannen weg. De achterkant van de Kemmel was echt een vieze klim. Het moment dat zij wegreden, loog er niet om. Ik kon daar niet rapper omhoog rijden”, aldus Tommeke, die Zdenek Stybar de aansluiting met de beslissende groep net niet zag maken. “Het zijn maar meters, maar wel belangrijke meters. Iedereen zat op het maximum van zijn kunnen.”

In de achtervolging zette de blauwe formatie alles op alles, maar kwam het niet dichterbij. “We hebben alles op Fernando Gaviria gezet. We kwamen gewoon niet terug. Daar moet je geen tekeningetje bij maken.”

Patrick Lefevere niet in paniek
“We moeten gewoon passen”, reageert ploegbaas Lefevere tegen Sporza. “We hebben onze verantwoordelijkheid genomen in de achtervolging, maar we moesten vaststellen dat we het gat niet toe kregen. Collectief doen we ons best, maar het lukt niet. Het is pijnlijk om dat toe te geven. We raken niet in paniek. Paniek is een slechte raadgever. We hebben nog twee weken, want na de Ronde komt er nog een koerske met de naam Roubaix”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2016 20:56
Op de Kwaremont gaat Stybar er niet afgereden worden, maar die echt steile dingetjes lijken zijn ding niet. Op de Paterberg in de RVV vorig jaar kraakte hij daar ook in de achtervolging.

Etixx moet samen met Sky anticiperen en hun numeriek evenwicht uitspelen. Kwiatkowski is een kanjer van een renner maar die zie ik op de pater ook niet meerijden met Cancellara, Sagan, Van Marcke. In de E3 prijs viel de beslissing op asfalt.
27 maart 2016 20:59
Het is vrij duidelijk dat Stybar en Terpstra lager in de rangorde staan dan Boonen en Gaviria (wanneer er sprintkansen zijn) of dat terecht is kun je je afvragen, ik weet wel dat ik Terpstra liever als kopman bij een andere ploeg zie koersen.
27 maart 2016 21:01
@ ASB

Kwiat lijkt me juist op de Pater mee te kunnen, daar was ie in de E3 ook een van de allerbesten. De Kwaremont zal lastiger zijn, dat is meer voor de zware mannen, vond Sagan ook altijd het moeilijkste. Overigens rijdt Sagan voorlopig op de steile dingen echt een stukje beter dan de rest!
27 maart 2016 21:22
Beter is EQS met een paar renners vooruit, dan zijn ze iig met minder mensen om te achtervolgen...
27 maart 2016 21:40
Als Van Avermaet het wiel van Vanmarcke niet verliest in de afdaling (!!!) van de Kemmelberg, sprint Stybar, die in het wiel van Van Avermaet zat, wellicht wel mee voor de zege. Het hangt zo van details af.
27 maart 2016 21:41
Quote:
Het is vrij duidelijk dat Stybar en Terpstra lager in de rangorde staan dan Boonen en Gaviria (wanneer er sprintkansen zijn) of dat terecht is kun je je afvragen, ik weet wel dat ik Terpstra liever als kopman bij een andere ploeg zie koersen.


Geven en nemen, bij een ander team had hij nooit Parijs-Roubaix gewonnen.
27 maart 2016 21:46
Heb de koers gekeken en speciaal naar Terpstra.....wat me opvalt is dat hij ongeïnteresseerd mee rijd...mss omdat hij niet de absolute kopman is. Vandaag ook weer bij de laatste keer Kemmel. Zat ie veel te ver naar achteren. Terwijl hij daarna het hardste op kop rijd....denk dat Terpstra weg gaat bij Ettix
27 maart 2016 21:51
Elander, goede analyse. Doken met ze 3 drieën de afdeling in. Sep uiteindelijk wel mee, Stybar en GvA niet.
27 maart 2016 23:07
Gek is dat wij wel nuances opmerken bij Wuyts en co tov Boonen/Etixx en menig NLer met kleppen op niet... :/
Trouwens, zo gek is het niet hoor. De grootste Belgische ploeg, een van de grootste ter wereld.
Daar verwacht je toch iets van, niet? Hier zoekt men toch ook constant naar TLJ, of geeft men kritiek, of heeft men verwachting etc. En Boonen zelf...tja sla het palmares er even op na en je weet waarom men er niet naast kijkt. En dat is volstrekt normaal, wat jullie ook mogen beweren.
27 maart 2016 23:12
Het is vrij simpel, de 3 vooraanrijdende mannen rijden luid en duidelijk zowel individueel als tezamen harder dan alle QuickSteppers bij elkaar, Stybar pontificaal met secondelijm in het achterwiel van Cancellara en Terpstra nog voor de ultieme explosie laten aanvallen lijkt mij de beste tactiek voor de ronde en Roubaix.
27 maart 2016 23:32
Eerlijk is eerlijk, goede nuchtere analyse.
28 maart 2016 00:02
De tactiek van RV spreekt mij deels (alleen PR) wel aan. Vergeet Boonen daarbij niet mee te nemen en behalve Cancellara moet ook Vanmarcke nog getemd worden. Toch denk ik dat het hele voor- en keienseizoen op het wielerbaantje voor Etixx alsnog gered gaat worden.
Met wat geluk en ook pech van anderen(Sagan bijv.) misschien in een "Mapeitje"?

De RVV lijkt me niet haalbaar voor een E-Q-er
28 maart 2016 00:45
@simplex
Ze lijken zelfs de Ronde al opgegeven te hebben (Als je Boonen hoort praten over PR), maar dat kan ook nog bewuste misleiding zijn. Misschien komt er een vroege aanval o.i.d.
28 maart 2016 00:57
@girardengo . Ik had dit idee al veel eerder wat betreft PR . Dit moet voor Boonen worden in zijn laatste (kans) jaar(?) net zoals RVV voor Cancellara bestemd is. Maar gezien de afgelopen koersen lijkt Etixx nu inderdaad minder vertrouwen te hebben in RVV. We gaan het na deze formidabele koers (ala Vanderaerden ook een monument!) de volgende weken zien!
28 maart 2016 02:47
Ik zie de Ettix mannen toch niet echt als favoriet...

Sagan, Kwiatkowski, VanMarcke, van Avermaet en Cancelara geef ik meer kans.

Misschien Stybar in de Ronde en Terpstra en Boonen in P-R als alles meezit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.