Europese kampioenschappen in Nice gaan niet door
Tim Wellens won dit jaar de slotrit van Parijs-Nice op de Promenade des Anglais - foto: Sirotti
vrijdag 5 augustus 2016 om 19:57

Europese kampioenschappen in Nice gaan niet door

De eerste Europees kampioenschappen wielrennen voor elite heren zullen eind dit seizoen niet doorgaan. Dat heeft Christian Estrosi, voormalig burgemeester van Nice en tegenwoordig president van de regio Provence-Alpe Côte d’Azur, verteld aan BFM TV.

Het EK zou van 14 tot en met 18 september plaatsvinden in Nice, maar daar is wegens veiligheidsredenen een streep door getrokken. Afgelopen maand werd Nice getroffen door een terroristische aanval op de bekende Promenade des Anglais. Hier finisht jaarlijks Parijs-Nice.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2016 20:02
Jammere zaak dat dit omwille van veiligheidsredenen niet kan doorgaan.
5 augustus 2016 20:03
Triest hoor dit!!
5 augustus 2016 20:08
Dieptepunt in de historie van de wielersport. Aan de ene kant moet je niet wijken, aan de andere kant moet je ook geen risico's nemen die niet verantwoord zijn. Moeilijke, maar dappere beslissing.
5 augustus 2016 20:12
@topgear1977
Hoezo is dit triest?
Deze stad is net geraakt door een aanslag dus lijkt me normaal dat ze dit evenement niet door laten gaan
5 augustus 2016 20:12
@Frits:
Ik vind dit geen dappere beslissing, tenzij er aanwijzingen waren dat er bij dit evenement iets beraamd werd. Anders kun je alle openbare evenementen stilleggen, met dit soort beslissingen is het hek van de dam, overal en altijd kan iets gebeuren, als er iets de laatste maanden duidelijk is geworden is het dat: een kerk in een klein dorpje, een concertzaal in een wereldstad, een promenade bij een haven etc etc.
5 augustus 2016 20:20
Ik zou eigenlijk niet weten waarom één malle, inmiddels overleden vrachtwagenchauffeur eigenhandig de veiligheid van een evenement in gevaar kan brengen een maand na het voorval. Nice was op zichzelf niet echt een doel volgens mij, het was eerder de combi met de datum (dag van de vrijheid) die het m deed. Eens met StonedCamel dus.
5 augustus 2016 20:24
Enerzijds begrijpelijk: veiligheid voor alles. Maar in Frankrijk is het nu wel een beetje vrouwen en kinderen eerst.

In België ging wel alles door direct na de aanslagen
5 augustus 2016 20:34
@Stonedcamel er zal echt wel een serieuze dreiging zijn anders nemen ze dit besluit niet. Na Nice ging de Tour toch ook door? En vorig jaar na Parijs zijn ook begin dit jaar geen koersen geannuleerd. Als er ook maar een kleine dreiging is moet deze beslissing genomen worden. Wielrennen is simpelweg niet te beveiligen.
5 augustus 2016 20:44
Quote:
Wielrennen is simpelweg niet te beveiligen.

Het hele leven is niet te beveiligen. Toch zal de komende weken in Nice gewoon markt gehouden worden, zitten de terrasjes vol, het strand vol etc. Allemaal aangelegenheden waar ongeveer een zelfde mensenmassa op één plek is te vinden en waar eigenlijk precies hetzelfde gevaar in schuilt als een wielerkoers.
5 augustus 2016 20:55
De luchthaven van Zaventem kende vorige vrijdag z'n allerdrukste dag allertijden........
5 augustus 2016 21:07
Fak wat jammer dit.
5 augustus 2016 21:19
Niet helemaal onlogisch toch? Was al een van de steden met de grootste onrust en problemen in Frankrijk. Toen nog een aanslag er overheen. Tis niet Parijs qua grootte, vast ook niet qua geld. Dit toernooi is verder niet heel erg 'groot' en relatief onbelangrijk. Maar het zal wel een vermogen kosten om het voldoende te beveiligen.

Waarom zou alles maar door moeten gaan onder het mom van we mogen niet buigen?
5 augustus 2016 21:41
Triest, maar niet nieuw in de wielersport.
- Vorig jaar nog in Frankfurt. Dreiging en gecanceld.
- In 1968 met de ETA tijdens de Vuelta een aanslag. En jaren later nog een paar keer. 35 jaar niet in Baskenland gekoerst.
- In 1974; 8 doden tijdens de Giro in Brescia bij een demonstratie.
- 2007; 2 bommen tijdens de Tour van de ETA.
- Giro in Ierland. Aanslag IRA op het laatst verijdeld.

Daarnaast heeft dit ook plaatsgevonden met de Dakar Rally, voetbalwedstrijden en Cricket toernooien. Verder heeft de ETA ooit een bom laten ontploffen vak voor El Clasico.
5 augustus 2016 21:57
@klootje als er ergens geld zit in Frankrijk moet je het wel in die hoek zoeken geloof ik :)
5 augustus 2016 22:06
Hoe kan je vanuit huis nu bepalen of de veiligheid in het geding is. Lijkt me dat burgemeester en andere betrokkenen dat het beste kunnen inschatten. Laten we er van uit gaan dat dit het meest verstandige besluit is. Hoe spijtig het ook is dat er moet worden gebogen voor de dreiging van idioten.
5 augustus 2016 22:17
Zal ook met de benodigde politie-inzet te maken hebben wellicht. Wielerkoersen zijn moeilijk te beveiligen, en dus duur.
Begrijpelijk dat er ande keuzes gemaakt worden als het sportieve, zakelijke en politieke belang niet erg groot is, zoals bij deze koers.
5 augustus 2016 22:39
Dit jaar ook niet het meest gunstige jaar voor het EK met de OS.

Je hoorde er ook vanuit het peloton helemaal niks over.
6 augustus 2016 00:13
de EUC gaat op zoek naar een alternatief!
6 augustus 2016 10:50
Gisteren gehoord dat volgende maand de jaarlijkse braderie van Nice ook afgelast is. Zou naar het schijnt duizenden toeristen lokken.
Dus het is niet enkel de koers. Vermoed dat het in Nice nog diep zit

Om te reageren moet je ingelogd zijn.