Europese wielerbond: “Afwezigheid BMC een grote schande voor jonge renners”
UEC-voorzitter Rocco Cattaneo - foto: UEC
vrijdag 8 juni 2018 om 18:58

Europese wielerbond: “Afwezigheid BMC een grote schande voor jonge renners”

De Europese wielerbond is ontstemd dat BMC geen renners af wil staan aan nationale selecties voor het EK. UEC-voorzitter Rocco Cattaneo heeft in een persbericht gereageerd op de berichtgeving die via diverse media naar buiten is gekomen. “We zijn geschokt”, zegt de Zwitser.

Het Europees kampioenschap wordt dit jaar verreden op 8 en 12 augustus in Glasgow. De Belgische bondscoach Kevin De Weert gaf aan geen gebruik te kunnen maken van BMC-coureurs Greg Van Avermaet en Dylan Teuns. De prioriteit van de ploeg ligt bij de BinckBank Tour, die een dag later in Heerenveen begint.

Talent promoten
“Jarenlang heeft deze ploeg een beleid gevolgd waarin het grootbrengen van jonge talenten gepromoot werd”, zegt Cattaneo. “Hun afwezigheid is een grote schande voor deze jonge renners, voor wie het Europees kampioenschap een grote kans is om hun talenten te laten zien, terwijl ze het shirt van hun land dragen.”

“We willen benadrukken dat we geen contact hebben gehad met de technische mensen van BMC. We zullen contact zoeken om uit te vinden wat de reden is achter deze beslissing. Daarna zullen wij proberen een positieve oplossing te vinden voor deze kwestie, in het belang van het evenement en de renners van nationale ploegen”, zegt de UEC-voorzitter. Cattaneo benadrukt dat in samenwerking met de organisatie een chartervlucht is geregeld op zondagavond 12 augustus. Dit om renners die het EK én de BinckBank Tour rijden op tijd in Heerenveen te krijgen. Dit gebeurde vorig jaar ook toen het EK plaatsvond in Herning.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2018 19:12
Tja, eigenlijk moet de UCI een statement afvaardigen: Als een renner geen EK mag rijden van zijn ploeg, dan mag die ook geen WK rijden.
8 juni 2018 19:15
Als het EK nu gewoon een dag vroeger plaatsvond, dan was er geen probleem geweest.. eigen schuld toch ook wel een beetje
8 juni 2018 19:15
Daar hebben we Nick weer, de man van straffen, verbieden en schorsen.

EK is een nutteloos kampioenschap waar we vanaf moeten, doe er dan een vette neo-klassieker voor in de plek.
8 juni 2018 19:18
Ik had begrepen dat BMC alleen de renners die de binckbank tour rijden niet op het EK mochten uitkomen, maar blijkbaar allemaal. Dat is wel vreemd, 1 dag zou toch moeten kunnen en zo extreem druk is het in die periode volgens mij niet qua wedstrijden.
8 juni 2018 19:20
Inderdaad beter inplannen op de kalender. Verder vindt ik dat een grootheid als b.v Greg van Avermaet toch wel zelf zijn wedstrijden zou mogen kiezen. EK vindt ik eigenlijk wel een vrij onbelangrijke wedstrijd!
8 juni 2018 19:21
@RV

Daar ben ik het mee eens, dat we van het EK afmoeten omdat het nutteloos is (Maar ja, alles is nutteloos als het geen grote ronde is in de ogen van sommige ploegen).
8 juni 2018 19:47
Wat een nar.... zijn nietszeggende ‘Bond’ organiseert 1 koers per jaar en gaat bepalen wie moet starten... laat hem 15 miljoen bij elkaar harken dan mag hij ook meespelen met de grote jongens.... met dank asn zijn maatjes van de UCI bestaat de opleidingsploeg van BMC niet meer omdat ze na al die jaren nog geen regel konden verzinnen om hen te beschermen tegen de roofvogels van Sky....
8 juni 2018 19:56
Wat een lulverhaal. BMC mag gelukkig zelf zijn selectie voor WT-koersen samenstellen. Mocht het zo zijn dat die jonge talenten waar deze kerel over spreekt, daar hun opwachting mogen maken, dan is dat mooi voor hun ontwikkeling.
8 juni 2018 20:13
Wel een slap excuus de Binck-Jank Tour gebruiken om geen renners af te staan voor de EK.
8 juni 2018 20:40
Je kan van het EK toch een vette neo-klassieker maken? Schotse landschap leent zich er wel voor
8 juni 2018 22:33
Veloburto +1

Mooi 250km door de Highlands en langs de westkust. Prachtige beelden en niet dat flauwe Ek gezever. Bond opheffen en het geld in die wedstrijd steken
9 juni 2018 01:11
Arrogantie dat iedereen maar even aan z'ijn wedstrijdje moet aanpassen. Als je wedstrijd zo tof is sturen ploegen vanzelf renners
9 juni 2018 07:58
Een grote mond van een zelfbenoemde organisatie, maar zonder een grote bek ik bedoel zonder lef kon je nergens. Ook even kijken wie de salarissen overmaakt naar de renners.
9 juni 2018 12:37
Tja zo een ek geniet nul prestige in de wielerwereld. Maar als een renner als gva dat absoluut wil rijden dan laat je hem dat toch gewoon doen. Team valt al uit elkaar en dan maar de tiran uit gaan hangen lijkt me geen goed idee.
Gva heeft het krediet verdiend naar mijn mening en ik ben al helemaal geen gva supporter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.