Ewan wint net niet voor eigen volk: “Zat wat ingesloten”
foto: Cor Vos
zondag 27 januari 2019 om 09:47

Ewan wint net niet voor eigen volk: “Zat wat ingesloten”

Caleb Ewan ging voor de zege in de Cadel Evans Great Ocean Road Race, maar de sprinter van Lotto Soudal moest voor eigen volk genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik zat wat ingesloten”, zo verklaarde hij na afloop op de ploegsite. “Ik had misschien wel kunnen winnen.”

De vijfde editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race zal niet de boeken ingaan als een enerverende wedstrijd. “Toch waren de laatste twee rondes heel erg zwaar”, aldus Ewan. “De keren dat we aan de voet kwamen van de beklimming (Challambra Crescent), was het heel erg hectisch. Het was echt een gevecht om in een goede positie te zitten.”

De 24-jarige sprinter slaagde erin om de finale te overleven. Met dank aan de ploeg. “De jongens hebben echt geweldig gereden. Ik wist dat ik een goede kans maakte op de overwinning, aangezien veel sprinters nog een mannetje bij zich hadden om aanvalspogingen te neutraliseren.”

Eindsprint 
Ewan moest in de sprint echter zijn meerdere erkennen in Elia Viviani. “Ik begon in een goede positie aan de spurt, maar ik werd een beetje ingesloten door Daryl Impey. Ik kwam er op een gegeven moment wel uit, maar toen wist ik dat het lastig ging worden voor de zege. Misschien had ik gewonnen, als ik mijn sprint eerder had kunnen beginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.