Ex-wereldkampioen Costa verlengt bij UAE Emirates, ook Sutherland blijft
foto: Sirotti
dinsdag 23 oktober 2018 om 11:14

Ex-wereldkampioen Costa verlengt bij UAE Emirates, ook Sutherland blijft

Rui Costa rijdt ook in 2019 voor UAE Emirates. Het was lang onzeker of de Portugees, die dit seizoen kampte met knieklachten, bij de WorldTour-formatie mocht blijven. Ook Rory Sutherland blijft nog een jaar rijden voor de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De wereldkampioen van Florence 2013 zette zijn carrière na zijn wereldtitel voort bij Lampre-Merida, de voorloper van UAE Emirates. Costa had dit seizoen twee pieken in zijn uitslagen: in het voorjaar (waar hij tweede werd in de derde etappe van de Tour of Oman en vijfde werd in de Tour de Romandie) en in het najaar (zesde in GP Montreal en tiende op het WK). De voormalig Portugees kampioen stond dit seizoen niet aan de start van een grote ronde. Ook daarvan zijn knieproblemen de oorzaak. De klimmer krijgt volgend jaar de Portugese broertjes Rui en Ivo Oliveira als ploeggenoot.

36-jarige Rory Sutherland verlengt contract met een jaar
Rory Sutherland blijft ook volgend seizoen bij UAE Emirates actief op het hoogste niveau. De ervaren Australiër, die prima Nederlands spreekt, kwam afgelopen winter over van Movistar. Sutherland is opgeleid bij de Rabobank-ploeg. In 2018 reed Sutherland de Tour, waarin hij een bijdrage leverde aan de ritzeges van ploeggenoten Daniel Martin en Alexander Kristoff.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2018 11:32
Daniel Martin, Fabio Aru, Diego Ulissi, Rui Costa en Sergio Henao. Druk daar, zeker in de klassiekers... En als Gaviria komt gaan ze daar met Gaviria, Kristoff ook al een gevuld pakketje hebben. Lekker voor talenten als Pogacar, Ravasi, Consonni, Molano en Riabushenko om daar je kansen af te moeten dwingen.
23 oktober 2018 12:24
Denk dat ze daar al blij gaan zijn als volgend jaar iémand naar behoren presteert...
23 oktober 2018 13:32
Zo slecht was het nou ook weer niet toch? Als je dat vergelijkt met een Katusha
    23 oktober 2018 16:40
    Martin en kristoff waren goed en ok. De rest niet toch?
    23 oktober 2018 17:38
    ravasi,conti en consonni zijn echt beter aant worden sinds dit jaar consonni
    23 oktober 2018 17:41
    @Mwielerfan Neen. Okay. Maar je noemt er nu 2. Bij Katusha was er geen enkele
23 oktober 2018 21:59
De laatste jaren is Costa behoorlijk weggedeemsterd toch. Kennelijk mede of vooral door knieproblemen. Maar het goede nieuws is dat hij wél weer een prima WK reed. Misschien verbetering volgend jaar.
23 oktober 2018 22:05
Iemand die nog niet verlengd heeft is Darwin Atapuma. Benieuwd of hij mag blijven en zo niet of hij nog elders een plekje vindt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.