Vini Fantini als sponsor op shirt bij Israel Cycling Academy
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 22 november 2019 om 09:09

Vini Fantini als sponsor op shirt bij Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academy krijgt volgend jaar een nieuwe sponsor en een financiële impuls. Het Italiaanse wijnbedrijf Farnese Vini komt prominent op het tenue van de toekomstige WorldTour-ploeg met de naam ‘Vini Fantini’. De laatste jaren was de wijnfirma sponsor van Nippo-Vini Fantini, maar die ploeg stopt.

Tegen Il Messaggero legt manager Valentino Sciotti uit waarom hij een van de hoofdsponsoren wordt van Israel Cycling Academy. “Ik geloof vanaf het begin in het project dat de ploeg had voorgesteld. We hebben belangrijke renners en kunnen goede resultaten neerzetten”, aldus Sciotti. “Mijn bijdrage gaat naar een solide ploeg die zich richt op internationaliteit.”

Sciotti blikt met een trots gevoel terug op zijn tijd als sponsor van Nippo-Vini Fantini, maar nu de ProContinentale ploeg stopt wil hij zich richten op het hoogste niveau in het wielrennen. Israel Cycling Academy treedt waarschijnlijk toe tot de WorldTour na het overnemen van de Katusha-Alpecin. Met het fietsenmerk De Rosa heeft de Israëlische ploeg al een bekende Italiaanse partner.

Onder de naam ‘Vini Fantini’ zal het wijnbedrijf een prominente plek krijgen op het truitje van Israel Cycling Academy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.