Felt ontkent problemen met frames bij Veranda’s Willems-Crelan
donderdag 30 november 2017 om 09:34

Felt ontkent problemen met frames bij Veranda’s Willems-Crelan

Felt ontkent dat het slechte fietsframes geleverd heeft aan de Veranda’s Willems-Crelan. Dat vertelt de Amerikaanse fietsfabrikant in Het Nieuwsblad. Renners van de ploeg klaagden eerder over de kwaliteit van de frames.

“Als ze spreken over een slap frame, dan betekent dit concreet dat er flex in zou zijn”, vertelt een woordvoerder van de fabrikant. “Dit werd bij ons getest en het is zwart op wit bewezen dat dit niet het geval is. De ploeg geeft ons ook geen bewijzen”, geeft hij aan. “In Amerika rijdt Team Holowesko van manager George Hincapie al drie jaar met die nieuwe frames. Ze halen daar wel resultaten en er was nog geen enkele klacht.”

Felt geeft aan dat er wel problemen waren met andere onderdelen. Zo waren er in de Ster van Bessèges problemen met de remblokken. “Ze voelden zich niet meer veilig. Maar dat heeft dan niks te maken met het feit dat het frame te slap zou zijn. We hebben ze dan een fiets met schijfremmen gegeven, ze konden dan niet meer spreken van een remprobleem. Maar de resultaten van het team waren slecht. En iedereen bleef maar doorbomen over dat frame. Tot Wout van Aert op de weg is beginnen te rijden en wel resultaten haalde.”

Ondanks alle problemen blijft Felt de ploeg steunen. “We blijven de ploeg steunen, we hebben ook nog een contract van twee jaar”, klinkt het.

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
30 november 2017 09:40
Die gaan twee gezellige jaren tegemoet.
30 november 2017 09:43
Nuyens over 2 jaar: It never felt good
30 november 2017 09:47
Wie durft tegenwoordig in het bedrijfsleven nog de hand in eigen boezem te steken. Het is altijd vingertje wijzen naar de ander.
30 november 2017 09:55
WF heeft dit deel niet overgenomen, maar deze man beweert dus dat ze inderdaad de oude kaders zijn gaan gebruiken 'om hun gelijk te halen' en dat de resultaten dezelfde zijn gebleven, behalve dat Wout won.

Misschien moet hij eens wat research gaan doen, wat als er íets is dat die oude kaders bewezen hebben, is het het ONgelijk van de beste man.
30 november 2017 09:56
Quote:
In Amerika rijdt Team Holowesko van manager George Hincapie al drie jaar met die nieuwe frames. Ze halen daar wel resultaten en er was nog geen enkele klacht

ehh, nieuwe frames van 3 jaar oud?
Quote:
Tot Wout van Aert op de weg is beginnen te rijden en wel resultaten haalde

was die felt fiets toen niet al vervangen?
edit; de beruchte frames zijn inderdaad vervangen door andere tweedehands frames, van Aert won dus niet op de frames waar ze het hier over hebben.
30 november 2017 10:07
Natuurlijk gaan ze hun eigen frames niet onderuit halen. Maar de reacties van de renners zegt genoeg lijkt me.
30 november 2017 10:11
and the soap continues.. eigenlijk wel triest dat het een media gevecht begint te worden. Dat kan de wielerwereld niet gebruiken
30 november 2017 10:24
@Sephiroth
Het zou eerder vreemd zijn mocht Felt zich in stilzwijgen hullen, niet?

Tuurlijk gaan ze hun naam proberen 'zuiveren'. Maar overtuigend is het allesbehalve.
30 november 2017 10:29
Eigenlijk kwam het al in het begin van het jaar in het nieuws: https://www.hln.be/sport/wielrennen/valse-start-voor-nieuwe-ploeg-van-nick-nuyens-de-fietsen-blijken-niet-in-orde-te-zijn~a43035be/
30 november 2017 10:30
Je kan het dan echter ook bij een korter statement houden en vermelden dat dit intern gaat worden gesproken.

"De fietsen die wij hebben geleverd voldeden aan de testnormen, wij willen de rest intern bespreken en met de renners een dialoog aangaan om de fiets door te ontwikkelen." [disclaimer: ik ben geen perschef ;-)]
30 november 2017 10:53
Ik kan uit ervaring wel vertellen hoe vervelend het is als een product bij de klant niet voldoet, het terugkomt en bij je eigen tests wel perfect werkt.

Toch, als bedrijf is je keuze beperkt: forceren en een rel krijgen (klant kwijt, in dit geval de consumenten) of overleggen en zo spoedig mogelijk vervangen (kost flink geld, vaak)
30 november 2017 11:13
Blijft onduidelijk. Welk frame hebben ze dan en welk frame had Bille zelf gekocht?
30 november 2017 12:09
Ik had echt verwacht dat Felt de schuld op zich ging nemen. not.
30 november 2017 13:17
Ik zou als Felt, als dat contractueel kan onmiddellijk de cont(r)acten met Veranda verbreken en vervolgens een rechtszaak aanspannen wegens laster en geleden imago schade.
De feiten: de FR series waar Veranda het seizoen mee begon is een voortzetting vd F-series, een frame dat bekend stond om zijn goede eigenschappen gewicht, geometrie en stijfheid.
Dit was het frame waar Argos-Shimano zo tevreden over was. Het nieuwe FR frame is ontworpen op verhoogde torsie stijfheid, dat kan eenvoudig met gevalideerde design berekeningen en stijfheid testen die met het frame zijn gedaan worden aangetoond en is ook aangetoond.

Dat renners die niet presteren en lichtelijk gefrustreerd zijn het materiaal de schuld gaan geven is niet zo vreemd en begrijpelijk. Het eerste waar ze dan meekomen is vaak dat het frame slap is. Niet het frame is slap maar dat geldt voor de klagende renners.
Alleen dat er begin dit jaar wat problemen met SRAM remmen waren klopt maar dat werd snel verholpen.
30 november 2017 13:22
Amerikaanse frame's ,Italiaanse frame's , Duitse frame's enz. . Komen ze niet
bijna allemaal uit Taiwan en China ?
30 november 2017 14:00
Er was eens een Duitse sprinter die meerdere etappeoverwinningen haalde in de Tour op een......FELT!!
30 november 2017 14:49
De renners klagen over slechte frames, de sponsor zegt dat het zo hoort.
Bedankt Felt ...ik koop in ieder geval iets anders.
30 november 2017 17:15
En Holowesko gaat ook van Felt af, naar BMC.

Werk je bij felt ofzo col de bramont? Met je felheid. Die renners kletsen niet uit hun nek, dit komt niet uit de lucht vallen. En om het allemaal op rancune te gooien?
30 november 2017 18:28
Snap niet dat zoiets een heel seizoen moet voortpruttelen en dat de ploeg dan zelf oude frames moet gaan kopen... Als fabrikant grijp je toch onmiddelijk in? Al is het een cosmetische ingreep..
30 november 2017 20:12
Holowesko volgend jaar op BMC fietsen :)
https://twitter.com/TeamHincapie/status/936244390653284352
30 november 2017 20:48
Het gaat niet om renners die niet presteren..... maar om een hele ploeg. Niet alleen niet presteren, ze kwamen er helemaal niet aan te pas. Ook de zegekaper in kleine wedstrijden, Dupont. Met een andere fiets, maar nog steeds minderwaardig, was het iets beter in de tweede seizoenshelft. Hij won nog een paar wedstrijden. Een renner (niet de zelf verklaarde kenners hier op dit forum) weet perfect wanneer het materiaal niet deugt. Zelfs een afwijking van een mm, zorgt al voor problemen en krachtsverlies. Laat staan een zwabberend frame. Ik geef jullie op een briefje dat Dupont, bij zijn nieuwe ploeg, en met deugdelijk materiaal, volgend seizoen opnieuw meedingt voor de prijzen.
30 november 2017 22:25
Zet als ploeg en Felt die fietsen in een fatsoenlijke testopstelling en vergelijk ze met een concurrerend exemplaar. Dan heb je iets te bespreken, anders blijft het bij moddergooien.
30 november 2017 22:30
Als de manager aan felt blijft verkondigen dat het aan de kwaliteit van de renners ligt, kan een fabrikant moeilijk ingrijpen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.