Fernando Gaviria begint seizoen in Vuelta a San Juan
foto: Maximiliano Blanco
zondag 25 november 2018 om 08:29

Fernando Gaviria begint seizoen in Vuelta a San Juan

Fernando Gaviria zal in Argentinië zijn eerste wedstrijdkilometers afwerken in het tenue van UAE Emirates. De Colombiaanse sprinter heeft gekozen voor een deelname aan de Vuelta a San Juan Internacional, zo laat de organisatie van de rittenkoers weten.

Voor Gaviria zal het zijn vijfde deelname op rij worden. In zijn vier voorgaande deelnames wist hij etappes te winnen. De 24-jarige snelheidsduivel heeft echter nog een rekening openstaan, aangezien hij dit jaar in de vierde etappe ten val kwam. Gaviria moest uiteindelijk flink gehavend opgeven.

De 37e editie van de Vuelta a San Juan Internacional (2.1) wordt verreden van 27 januari tot en met 3 februari. Dit betekent dat Gaviria niet aan de start zal staan van het Colombiaans kampioenschap, dat rond 1 februari zal worden gehouden in het departement van Meta.

Peter Sagan en Mark Cavendish
Eerder werd al bekend dat de Argentijnse rittenkoers kan rekenen op de aanwezigheid van Peter Sagan en Mark Cavendish. In totaal zullen er zes WorldTour-teams aan het vertrek staan. UAE Emirates, Deceuninck-Quick Step, Dimension Data én BORA-hansgrohe hebben hun deelname inmiddels bevestigd. Naar de overige twee WorldTour-ploegen is het nog gissen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.