Topfavoriet Pogacar maakt het niet af: “Probeerden te controleren, maar was niet onze dag”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2024 om 18:58

Topfavoriet Pogacar maakt het niet af: “Probeerden te controleren, maar was niet onze dag”

Hij kon bijna niet verliezen, maar toch gebeurde het. Tadej Pogacar was de gedoodverfde favoriet om de openingsetappe en de eerste roze trui te pakken in de Giro d’Italia 2024, maar botste op een bijzonder sterke Jhonatan Narváez. “Al mag ik al bij al tevreden zijn”, vertelde Pogacar via de kanalen van zijn ploeg UAE Emirates.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een korte etappe en snelle eerste dag van deze Giro”, blikt de topfavoriet voor de eindzege terug op de eerste 140 kilometer van de Ronde van Italië. “We probeerden de etappe te controleren, maar het was niet onze dag. Ik ben wel van mening dat we het alsnog goed hebben gedaan, zeker voor zo’n eerste dag in een lange grote ronde. Dit zijn altijd van die 50/50-dagen. Sommige renners hebben het lastig, andere coureurs nog moeilijker.”

“Dat zie je ook bij onze ploeg”, vervolgt de Sloveen. “Het is jammer dat ik mijn aanval op de laatste klim van te ver moest inzetten, al moet ik ook toegeven dat Narváez erg sterk was. Hij bleek in staat om mijn wiel te volgen. Het verschil met de groep voor ons was groot en ik moest dus wel alles op alles zetten om dit dicht te rijden. Dat ik alle klassementsmannen wist te lossen, is wel een goed teken.”

“Toen we eenmaal boven waren op de klim, wist ik wel dat Narváez moeilijk te lossen zou zijn. Het is ook al een tijd geleden dat ik nog moest sprinten tegen twee renners. Ik ging te vroeg aan, maar Narváez was gewoon sneller. Ik had weinig kans, maar kan wel terugkijken op een goede inspanning”, aldus Pogacar, die uiteindelijk ook nog zijn meerdere moest erkennen in Maximilian Schachmann.

Herstellen
De eerste roze trui ging dus aan zijn neus voorbij, maar Pogacar kijkt ook naar het grotere plaatje. “Al bij al mag ik tevreden zijn. Elke dag zal wel wat beter verlopen. De etappe van zondag naar Oropa past beter bij onze kwaliteiten, al moeten we eerst kijken hoe we herstellen na deze zware eerste dag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.