Tadej Pogacar klaar voor slotweekend: “Het was een perfecte dag”
Foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 19:15

Tadej Pogacar klaar voor slotweekend: “Het was een perfecte dag”

Tadej Pogacar heeft de sprintersetappe naar Padova zonder al te veel problemen tot een goed einde gebracht. De rozetruidrager kwam rustig in het grote peloton binnen rond positie dertig.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een perfecte dag”, klonk het achteraf in zijn flashinterview. “Ik had goede benen, en ben blij met hoe de dag is gegaan. Ik heb al aan de volgende dagen gedacht, vooral aan de etappe van overmorgen. Dat is een heel mooie rit, dichtbij Slovenië. We zullen zien wat dat brengt.”

Wil Pogacar – die al vijf etappezeges op zijn actief heeft – nu nog ritten winnen, of krijgen de vluchters vrij spel? “We zullen zien of ik goede benen heb en de ploeg natuurlijk ook. Het zal zwaar worden om het eerste deel zaterdag te controleren. Maar eerst wacht de etappe van morgen nog. Die ken ik nog niet zo goed, dus zal ik vanavond nog wat moeten studeren.”

“De ronde begint lang te duren, maar het was ongelooflijk om in de roze trui te rijden voor al die dagen”, sluit Pogi het interview af. “Veel mensen moedigden me aan, ze spreken zelfs mijn naam juist uit (lacht). Dat is een groot ding voor mij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.