Fernando Gaviria maakt rentree in Ronde van Polen
dinsdag 30 juli 2019 om 10:06

Fernando Gaviria maakt rentree in Ronde van Polen

Bijna drie maanden geleden viel Fernando Gaviria met knieklachten uit in de Giro d’Italia. Maar aan de koersloze periode is nu een eind gekomen voor de Colombiaan: in de Ronde van Polen zal hij weer zijn eerste wedstrijdkilometers maken.

In het perspraatje van UAE Emirates blikt Gaviria kort maar verheugd vooruit op de aanstaande WorldTour-wedstrijd: “De Ronde van Polen wordt een belangrijke wedstrijd voor mij omdat het mijn rentreekoers wordt. Ik kijk er naar uit om weer de atmosfeer van de koers op te snuiven en ik ben benieuwd naar mijn niveau na mijn recente hoogtestage.” In de Sierra Nevada heeft Gaviria zich proberen klaar te stomen voor het laatste deel van het wielerseizoen.

Gaviria, die in het verleden al twee keer succesvol was in de Poolse WorldTour-manche, krijgt in de eerste drie dagen van de ronde kansen om zijn rentree glans te geven met een overwinning. Daarna is het woord binnen de ploeg aan Diego Ulissi: hij is naar voren geschoven als speerpunt voor het algemeen klassement.

Selectie UAE Emirates voor Ronde van Polen
flag-it Simone Consonni
flag-it Valerio Conti
flag-co Fernando Gaviria
flag-it Manuele Mori
flag-it Simone Petilli
flag-it Edward Ravasi
flag-it Diego Ulissi

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.