Fietsmerk Liv wordt titelsponsor van vrouwenploeg Jayco Alula
foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 15:25

Fietsmerk Liv wordt titelsponsor van vrouwenploeg Jayco Alula

Fietsmerk Liv is de komende jaren de titelsponsor van de vrouwenploeg van Jayco AlUla. De formatie zal vanaf volgend jaar dan ook opereren onder een nieuwe naam: Liv AlUla Jayco. Het maakt deel uit van een groter akkoord tussen de overkoepelende firma GreenEDGE Cycling en fietsenconstructeur Giant.

De Australische formatie Jayco AlUla, Giant en Liv besloten in 2022 de handen ineen te slaan en de samenwerking tussen de drie partijen verloopt duidelijk naar wens. Moederbedrijf Giant Group en GreenEDGE Cycling hebben dan ook besloten om de overeenkomst met nog eens vier seizoenen te verlengen tot eind 2027.

Fietsmerk Liv zal in 2024 een nog belangrijkere rol gaan vertolken en als titelsponsor fungeren voor de vrouwentak van Jayco AlUla. De formatie zal volgend jaar door het leven gaan als Liv AlUla Jayco. De rensters van deze formatie zullen komend seizoen dus op fietsen van Liv koersen. De mannelijke collega’s zullen hun kilometers afwerken op fietsen van Giant.

“Het is voor onze organisatie geweldig dat we kunnen rekenen op verdere steun van een toonaangevend bedrijf als Giant. De inzet van Giant voor de sport en onze ploeg is ongeëvenaard. We boekten de voorbije twee seizoenen al betere resultaten en we streven ernaar om nog sterker te worden, op allerlei terreinen. We moeten alle betrokkenen bedanken voor de voortdurende steun”, is algemeen manager Brent Copeland in zijn nopjes.

Over Liv AlUla Jayco

In juli werd bekend dat Liv Racing TeqFind, de voortzetting van wat ooit de vrouwenploeg van Rabo was, een fusie aangaat met het Australische Jayco Alula. De selectie voor 2024 telt voorlopig vijftien rensters. Met Jeanne Korevaar, Silke Smulders en Quinty Ton staan er drie Nederlandse dames onder contract. Andere bekende namen zijn die van Mavi García, Letizia Paternoster en Urška Žigart.

Er komt daarnaast een nieuwe opleidingsploeg, die een internationale kweekvijver voor wielertalent moet worden. Het Development Team opereert naast Women’s WorldTeam Liv AlUla Jayco, dat moet uitgroeien tot een van de beste ploegen ter wereld. De teams willen met deze samenwerking de nieuwe generatie klaarstomen voor een lange en succesvolle profcarrière in de UCI Women’s WorldTour.

“Voor ons is dit een enorme sprong voorwaarts en een waardevolle stap voor vrouwelijke renners. Een gestructureerd ontwikkelingsplan is een belangrijk onderdeel van ieders carrière, maar tot dusver ontbreekt dat nog in het vrouwenpeloton”, maakte Brent Copeland, de teammanager van Jayco AlUla, eerder al duidelijk. De rensters van de opleidingsploeg maken straks ook gebruik van de fietsen van Liv.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.