Flanders Classics breidt samenwerking met Overijse uit, nieuwe voorzitter Nokere

woensdag 1 juli 2020 om 09:12
Flanders Classics breidt samenwerking met Overijse uit, nieuwe voorzitter Nokere

© Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Druivenkoers in Overijse en Nokere Koers, dat een nieuwe voorzitter krijgt.

Flanders Classics: ‘na Druivencross, ook Druivenkoers’

Op zaterdag 29 augustus, een dag voor Brussels Cycling Classic, zet Flanders Classics, samen met de Sportvrienden Overijse, z’n schouders onder de Druivenkoers. De samenwerking tussen de gemeente Overijse en Flanders Classics wordt zo uitgebreid, nadat eerder al bekend werd dat ook de Druivencross (deze winter voor het eerst een wereldbekermanche in het veldrijden) door Wouter Vandenhaute en co  mee ondersteund wordt.

De Druivenkoers kan deze zomer rekenen op de deelname van zes WorldTour-teams (BORA-hansgrohe, Cofidis, Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal, Team Sunweb en UAE Team Emirates), tien ProTeams en vier continentale teams.


Nieuwe voorzitter voor vzw Nokere Sport

Robrecht Bothuyne  is de nieuwe voorzitter van de vzw Nokere Sport, het organiserend comité van Danilith Nokere Koerse. Hij volgt Marc Van Cauwenberghe op. Die laatste was 30 jaar voorzitter, is stichtend lid van de vzw en al 58 jaar bestuurslid. Zijn opvolger Bothuyne is 40.

Nokere Koerse werd dit jaar afgelast, maar er wordt al vooruitgekeken naar 17 maart 2021. “We gaan voor een topeditie. De ambitie is om met onze organisatie in elke categorie tot de wereldtop te behoren of daar dicht bij aan te leunen. We hebben een goede datum op de kalender, een mooi en veilig parcours, een goede samenwerking met startstad Deinze en aankomstgemeente Kruisem, een sterke ploeg vrijwillige bestuursleden en medewerkers en zeker ook de steun van de vele sponsors.”


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair