Fran Contador: “Alberto blijft waarschijnlijk bij Astana”
woensdag 11 november 2009 om 21:07

Fran Contador: “Alberto blijft waarschijnlijk bij Astana”

Fran Contador, manager en broer van Alberto, heeft gezegd dat de tweevoudige Tourwinnaar met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gewoon bij Astana blijft voor volgend jaar, en dat ondanks een financieel zeer aantrekkelijk bod van Quick-Step van deze week.

Het werk van de nieuwe manager Yvon Sanquer zou daar veel mee te maken hebben. “Yvon Sanquer heeft zijn zaken op een correcte manier op orde. De zaken gaan dankzij hem goed vooruit”, zegt Fran Contador aan het Spaanse Biciciclismo.

Toch moeten er nog een paar hindernissen genomen worden vooraleer er een officiële deal is tussen Contador en de Kazakstaanse ploeg. “Als Astana een ProTour-licentie krijgt, kan het bijna niet anders dan dat Alberto blijft. Als dat niet het geval is, dan zal hij de ploeg waarschijnlijk verlaten, net als veel andere renners trouwens.”

Fran Contador benadrukte echter dat de nieuwe overeenkomst maar voor één jaar zal zijn. “Het is een nieuw project (door de inbreng van Sanquer), maar we weten niet hoe het zal verlopen. Een langdurig contract is gewoon blindelings vertrouwen in een goeie afloop.”

De manager van de beste ronderenner ter wereld komt ook nog terug op de geruchten over een vierjarige overeenkomst waarbij Astana in totaal maar liefst 32 miljoen euro zou overhebben voor Contador. “Onzin. Afgelopen week was ik in Firenze met mijn vrouw, dus ik heb helemaal niet onderhandeld. Pure leugens? Alsof iemand gewag zou maken over een transfer van Alberto naar Contentpolis”, aldus Fran Contador.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.