Frankrijk rekent voor WK veldrijden in Tábor op Venturini, Clauzel en jeugdtoppers
Clément Venturini was zondag nog tiende in de Wereldbeker van Benidorm - foto: Cor Vos
maandag 22 januari 2024 om 15:06

Frankrijk rekent voor WK veldrijden in Tábor op Venturini, Clauzel en jeugdtoppers

De Franse wielerbond heeft de renners aangewezen, die over iets minder dan twee weken aan de start zullen verschijnen van het WK veldrijden (3-4 februari) in Tábor. Bij de elitemannen is het uitkijken naar Clément Venturini, maar het zijn vooral de Franse junioren en beloften die met goede papieren afzakken naar Tsjechië.

Maar we beginnen bij de elitecategorieën, al loopt het bij de Fransen niet over van kwaliteit. De selectie voor de elitewedstrijd bij de mannen bestaat slechts uit twee renners: David Menut en Clément Venturini. Die laatste kan wellicht verrassen in Tábor, in de wetenschap dat hij twee jaar geleden nog knap vijfde werd op het WK in het Amerikaanse Fayetteville. Dat het met zijn vorm wel snor zit, bewees hij zondag nog met een tiende stek in de Wereldbeker van Benidorm.

Hélène Clauzel en Amandine Fouquenet vertegenwoordigen de Franse eer in de WK-wedstrijd voor elitevrouwen. Clauzel, de huidige Frans kampioene in het veld, werd dit seizoen al twee keer negende in de Wereldbeker, niet geheel toevallig in Troyes en Flamanville. Ze zal in Tábor wellicht ook mikken op een top 10-notering, maar de concurrentie bij de elitevrouwen is moordend.

Léo Bisiaux: vorig jaar wereldkampioen bij de junioren, nu bij de beloften? – foto: Cor Vos

Het zal vanuit Frans oogpunt toch vooral moeten komen van de junioren en beloften. In de jeugdcategorieën mag Frankrijk namelijk wel hopen op eremetaal en zelfs wereldtitels. Zo zal Célia Gery als topfavoriet beginnen aan het WK veldrijden voor junioren vrouwen en is Aubin Sparfel misschien wel de topfavoriet bij de junioren mannen.

En ook bij de beloften mannen is het uitkijken naar enkele Fransen, en dan met name Léo Bisiaux (vorig jaar nog wereldkampioen bij de junioren), Martin Groslambert en Rémi Lelandais. Die laatste was al derde op het voorbije EK voor beloften in het Franse Pontchâteau.

flag-fr Franse selecties voor flag-cz WK veldrijden in Tábor (3-4 februari)
Elitemannen
flag-fr David Menut
flag-fr Clément Venturini

Elitevrouwen
flag-fr Hélène Clauzel
flag-fr Amandine Fouquenet

Beloften mannen
flag-fr Léo Bisiaux
flag-fr Nathan Bommenel
flag-fr Martin Groslambert
flag-fr Rémi Lelandais
flag-fr Corentin Lequet

Beloften vrouwen
flag-fr Lauriane Duraffourg
flag-fr Electa Gallezot
flag-fr Olivia Onesti

Junioren mannen
flag-fr Paul Seixas
flag-fr Jules Simon
flag-fr Aubin Sparfel
flag-fr Louis Tanguy
flag-fr Théophile Vassal
flag-fr Maxime Vezie

Junioren vrouwen
flag-fr Célia Gery
flag-fr Flavie Landrin Zebert
flag-fr Anais Moulin
flag-fr Amandine Muller

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.